The Color dialog lets you pick and manage colors. There are several different modes you can use to select colors. It also offers a color picker to select a color anywhere on your screen.
This dialog works on either the foreground or the background color.
Dit dialoogvenster is een dokbaar dialoogvenster; zie het gedeelte Paragraaf 2.3, “Koppelen van dialoogvensters” voor hulp bij het manipuleren ervan.
U kunt het openen:
From the main menu:
→ → .
From the Tab menu in any dockable dialog by clicking the
tab menu button
and selecting
→ .
From the toolbox: click on the current Foreground or Background color.
In the detached windows which exists only if at least one dialog remains open. In this case, you can raise the “FG/BG” dialog from the main menu: → .
menu, there is a list ofHet dialoogvenster biedt aan de bovenkant een aantal verschillende modi voor het selecteren van kleur:
Met de GIMP kleurkiezer selecteert u een kleur door te klikken op een een-dimensionale strip die is geplaatst aan de rechterkant en dan in een twee-dimensionaal gebied dat aan de linkerkant is geplaatst. De een-dimensionale strip kan elk van de parameters voor kleur H, S, V, R, G of B coderen, bepaald door op welke van de aansluitende knoppen wordt gedrukt. Het twee-dimensionale gebied codeert dan de twee aanvullende parameters voor de kleur.
You get to this selector by clicking on the CMYK icon. The CMYK view gives you the possibility to manage colors from the CMYK color model. If a CMYK profile is attached to the image, the profile will be used to determine the CMYK colors. See Soft-Proof Profile for more information. Otherwise, a "naive" color conversion will be performed.
Deze kleurkiezer werkt iets anders dan de andere modellen. Het principe bestaat uit het wijzigen van de huidige kleur voor de voorgrond, door te klikken in het rechthoekige palet. Als de huidige kleur voor de voorgrond momenteel bijvoorbeeld wit is, dan wordt die roodachtig door te klikken in het gebied met de rode kleur. Herhaald klikken versterkt het effect. Met de schuifregelaar, die naast het kleurenpalet staat, kunt u de hoeveelheid kleur per muisklik instellen. Hoe hoger de schuifregelaar staat, hoe meer kleur per klik wordt opgenomen.
This selector uses the HSV color model. Click in the chromatic circle and drag the mouse pointer to select the Hue. Click-and-drag in the triangle to vary the Saturation (vertically) and Value (horizontally).
This color selector brings up a list of the colors from the current palette in the Palettes dialog. You can set GIMP's foreground or background colors by clicking on colors in the colors display. You can also use the arrow keys to move within the list of colors.
This selector displays a global view of the R, G, B channels and either the H, S, V or L, c, h values, placed in sliders. The numbers can be represented as 0 to 255 or 0.0 to 100.0 ranges.
Aan de onderzijde zijn meer opties en gereedschappen beschikbaar:
Het symbool dat bestaat uit twee pijlen stelt u in staat de voor- en achtergrondkleur om te wisselen. Aan de linkeronderkant van dit pictogram, onder het blok voor de voorgrondkleur, staat een oppervlak voor wisselen met twee kleine, een zwart en de ander wit, gedeeltelijk overlappende vierkanten. Als u daarop klikt worden de voor- en achtergrondkleur teruggezet naar respectievelijk zwart en wit.
The Color Dialog color picker has a completely different behavior than the color picker tool. Instead of picking the colors from the active image, you're able to pick colors from the entire screen.
Het nadeel daarvan is dat u kleuren krijgt nadat die zijn verwerkt door de stapel met kleuren van het hele systeem, in het bijzonder kleurbeheer. Het betekent dat de resulterende kleurwaarden anders zouden kunnen zijn dan die welke worden teruggegeven door het gereedschap Pipet als uit het canvas wordt gekozen. Het is aan u om een bewuste keuze te maken welk pipet te gebruiken.
Dit is een tekstveld met zes tekens. Bekijk HTML-notatie U mag ook sleutelwoorden voor CSS gebruiken; voer de eerste letter van een kleur in om een lijst met kleuren met hun sleutelwoord te krijgen:
Door met rechts te klikken in het tekstvak HTML-notatie opent een contextmenu dat u in staat stelt uw notatie te bewerken, in het bijzonder om een complexe notatie te plakken die u ergens anders hebt gekopieerd.
Twaalf knoppen aan de onderzijde geven de laatste gebruikte kleuren weer. U kunt een kleur kiezen door te klikken op een van deze knoppen of de voor- of achtergrondkleur toevoegen aan deze lijst van de geschiedenis.