Dit filter stelt u in staat oude zwart/wit-afbeeldingen in te kleuren door daarvoor een kleurenafbeelding of een kleurverloop te gebruiken.
Het venster van het filter is verdeeld in twee delen: Doel links, Monster rechts.
Standaard reproduceert de weergegeven afbeelding de afbeelding waarmee u het filter hebt geactiveerd.
Monster kan het gehele voorbeeld zijn, of een selectie van dat voorbeeld. Met de keuzelijst kunt u een andere monster-afbeelding kiezen uit de namen die nog aanwezig zijn op uw scherm toen u het filter aanriep. Als u kiest voor Uit kleurverloop (of Uit omgekeerd kleurverloop), zal het geselecteerde kleurverloop in het dialoogvenster Kleurverlopen (of zijn omgekeerde) het monster zijn. Het zal worden weergegeven in de balk voor het kleurverloop onder het voorbeeld. Het voorbeeld van het monster is uitgegrijsd en twee cursors stellen u in staat het bereik van het kleurverloop te selecteren, dat op de afbeelding of de selectie zal worden toegepast.
Doel is, standaard, de bronafbeelding. De keuzelijst geeft de lijst met afbeeldingen weer die aanwezig waren op uw scherm toen u het filter en stelt u in staat een andere afbeelding als doel te selecteren. Als er een selectie in deze afbeelding staat, zal die grijswaarden zijn, anders zal het gehele voorbeeld grijswaarden zijn.
Deze optie schakelt tussen de gehele afbeelding en de selectie, als die bestaat.
Deze optie schakelt tussen kleuren en grijswaarden.
Drie invoervakken en drie schuifbalken stellen u in staat de belangrijkheid van donkere tonen, middentonen en lichte tonen vast te zetten. Resultaten verschijnen interactief in het voorbeeld van het doel.
Twee invoervakken en twee schuifbalken werken hetzelfde: zij beperken het kleurbereik dat zal worden toegepast op de doelafbeelding. U kunt dit bereik nauwkeurig kiezen. Resultaten verschijnen interactief in het voorbeeld van het doel.
Als deze optie is geselecteerd, zal de gemiddelde lichtintensiteit van de doelafbeelding hetzelfde zijn als die van de bronafbeelding.
Als deze optie is geselecteerd, zal met de instellingen van de invoerniveaus van de intensiteit geen rekening worden gehouden: oorspronkelijke intensiteit zal worden behouden.
Wanneer u klikt op deze knop, zal de balk voor het kleurverloop, onder het voorbeeld van het monster, de kleuren van het monster weergeven. Als uw monster weinig kleuren bevat, kunnen overgangen abrupt zijn. Selecteer de optie Gladde monsters om ze te verbeteren.
Subkleuren gebruiken is wat moeilijker te begrijpen. Laten we eerst zeggen dat in een afbeelding met grijswaarden er alleen informatie is voor Waarde (helderheid, meer of minder licht). In een afbeelding RGB heeft elk beeldpunt informatie voor de drie kleuren en Waarde. Dus, beeldpunten met een andere kleur kunnen dezelfde Waarde hebben. Als deze optie is geselecteerd zullen kleuren worden gemixt en toegepast op de beeldpunten van Doel die de Waarde hebben. Als het niet is geselecteerd, dan zal de overheersende kleur worden toegepast.