2.4. Diferents tipus de Script-Fus

Hi ha dos tipus de Script-Fus:

Script-Fus independents

Aquests scripts no requereixen una imatge existent. Normalment creen ells mateixos una imatge. En el passat hi havia diversos scripts subministrats amb el GIMP que pertanyien a aquesta categoria. Tanmateix, tots els resultats semblaven antics en comparació amb els estàndards actuals, i tampoc no estaven ben mantinguts. És per això que ja no estan instal·lats en el GIMP 2.10.

En cas que vulgueu seguir utilitzant aquests scripts, encara estan disponibles com a descàrregues separades que heu d'instal·lar vosaltres mateixos. Els scripts i altres recursos es poden baixar des d'ací.

Script-Fus dependents de la imatge

La majoria dels scripts i connectors es classifiquen lògicament i s'afegeixen al menú que s'assembla molt a la seva funció. La majoria dels scripts apareixen al menú Filtres, però també n'hi ha diversos al menú Colors.

Alguns scripts amb funcions específiques apareixen en altres menús, p. ex. l'script Pinzell nou (script-fu-paste-as-brush) està integrat en el menú Edita (EditaEnganxa com aEnganxa com a pinzell nou...), això és més lògic.

[Nota] Nota

Alguns scripts més antics que no s'han actualitzat encara poden aparèixer en un menú Script-Fu de nivell superior dedicat.