Aquest filtre projecta una imatge a un objecte que pot ser un pla, una esfera, un cub o un cilindre.
Aquesta previsualització té diferents possibilitats:
La previsualització és automàtica per a algunes opcions però cal prémer aquest botó per a actualitzar-la després de modificar molts altres paràmetres.
Quan el punter del ratolí està sobre la previsualització i la pestanya Llum està seleccionada, adquireix la forma de mà petita que agafa el punt blau, marca l'origen de la font de llum i la desplaça. Aquest punt blau pot no ser visible si la font de llum té una configuració negativa de X i Y en la pestanya Llum.
Els botons d'ampliació permeten engrandir o reduir la imatge en la previsualització. Aquesta acció és molt limitada, però pot ser útil en el cas d'una imatge gran.
Posa una quadrícula sobre la previsualització per a facilitar desplaçaments i rotacions. Funciona bé en un pla.
Per a tenir la previsualització funcionant com sempre.
Aquesta llista desplegable permet seleccionar l'objecte sobre el qual s'hi projectarà la imatge. Pot ser un Pla, una Esfera, un Cub o un Cilindre.
Aquesta opció fa la imatge transparent al voltant de l'objecte. Si no se selecciona, el fons s'omple amb el color del fons actual.
Quan es mou l'objecte pla i es desplaça amb les opcions de la pestanya Orientació, una part de la imatge es torna buida. Marcant aquesta opció, la còpia de la imatge original omplirà aquest espai buit. Pel que sembla no funciona amb els altres objectes.
Nota | |
---|---|
Aquesta opció només funciona amb el «Pla». |
Quan aquesta opció està marcada, es crea una imatge nova amb el resultat de l'aplicació del filtre, conservant així la imatge original.
Marca aquesta opció per a atenuar el desagradable efecte dentat de les vores. Quan es marca, apareixen dos paràmetres:
Defineix la qualitat del suavitzat, en detriment de la velocitat d'execució.
Defineix els límits del suavitzat, que es deté quan la diferència del valor entre els píxels esdevé inferior al valor indicar.
En aquesta llista desplegable, podeu seleccionar entre Llum puntual, Llum direccional i Sense llum.
Premeu aquest botó per a obrir el diàleg del Selector de color.
Si la «llum puntual» està seleccionada, podeu controlar la Posició de la deu de llum (el punt blau), segons les coordenades X, Y i Z.
Si la «Llum direccional» està seleccionada, els paràmetres X, Y i Z controlen el «Vector de direcció» (l'efecte no és evident).
Quantitat de color original per a mostrar on la llum no hi cau directament. És la llum ambiental.
Intensitat del color original quan l'il·lumina una font de llum.
Els valors més alts fan que l'objecte reflecteixi més llum (sembla més brillant).
Controla la intensitat del ressaltat.
Els valors més alts focalitzen més els ressaltats.
Aquests tres lliscadors i les seves caselles d'entrada permeten variar la posició de l'objecte en la imatge, segons les coordenades X, Y i Z del cantó superior esquerre de l'objecte.
Aquests tres lliscadors fan girar l'objecte respectivament al voltant dels eixos X, Y i Z.
Aquesta pestanya només apareix quan se selecciona l'objecte cub.
El nom d'aquesta funció s'auto explica: podeu seleccionar una imatge per a cada costat del cub. Aquestes imatges han d'estar presents a la pantalla quan s'executa el filtre projecta sobre un objecte.
Els tres lliscadors X, Y i Z permeten canviar la mida de cada dimensió X, Y i Z del cub.
Aquesta pestanya només apareix quan se selecciona l'objecte cilindre.
El nom d'aquesta funció s'auto explica. Les imatges han d'estar presents en la pantalla quan s'executa el filtre projecta sobre un objecte.
Aquest lliscador i la seva casella d'entrada permeten controlar el diàmetre del cilindre. Malauradament, aquesta configuració funciona en la imatge projectada sobre el cilindre i es torna a mostrejar aquesta imatge per a adaptar-la a la nova mida del cilindre. Seria millor tenir la possibilitat d'ajustar la mida del cilindre abans de projectar, així es podria projectar una imatge sencera.
Controla la longitud del cilindre.