5.5. Suurenna

Kuva 16.44. Näytä valikon Suurenna alivalikko

”Näytä” valikon ”Suurenna” alivalikko

Suurenna alivalikko sisältää useita komentoja, jotka vaikuttavat kuvaikkunan kuvan suurennokseen (zoomaus). Kuvan laajennus (suurenna) on hyödyllinen jos haluat työskennellä korkealla tarkkuudella, haluat tehdä pikselitason kuvanmuokkauksia tai tarkkoja valintoja. Toisaalta kuvan pienentäminen (pienennä) on kätevä kokonaiskuvan saamiseksi ja nähdäksesi muutoksien, jotka vaikuttavat koko kuvaan, vaikutukset. Ota huomioon, että zoomaus ei ole kumottavissa, koska se ei vaikuta kuvadataan, vain siihen miten se esitetään.

[Vihje] Vihje

Tämän alivalikon kohtien lisäksi on myös zoomaus alasvetovalikko kuvaikkunan alareunassa (jos tilarivi on esitettynä), jossa useita zoomauksen tasoja on tarjolla.

Voit myös tehdä asetuksia zoomaukseen liittyen Navigointi-ikkunassa. Voit myös käyttää Zoomaa työkalua, joka antaa sinun zoomata tiettyihin kohtiin kuvassa.

5.5.1. Activating the Submenu

You can access this submenu from the main menu through ViewZoom. Note that the Zoom label on the View menu shows the current zoom factor, for example, Zoom (100%).

5.5.2. Suurenna alivalikon sisältö

Suurenna alivalikon useat komennot on kuvattu alla, yhdessä oletuspikanäppäimien kanssa, jos niitä on.

Peru suurennos

(Shortcut: ` [grave accent,backtick]) This command will reset the zoom factor to the previous value, which is also shown by this label, for example Revert Zoom (100%). If you never changed the zoom factor of the active image, this entry is disabled.

Pienennä

(Oikotie: -) Joka kerta kun Pienennä käytetään, zoomauskerroin pienenee 30%. Tällä on minimaalinen zoomauskerroin 0.39%.

Suurenna

(Oikotie: +) Joka kerta kun Suurenna käytetään, zoomauskerrointa nostetaan 30%. Maksimaalinen mahdollinen zoomauksen taso on 25600%.

[Huomaa] Huomaa

Pikanäppäin Suurenna on jokseenkin kiistanalainen, koska se on tämä on hyvin yleinen operaatio Englantilaisissa näppäimistöissä, Shift näppäintä käytetään siinä. (Tämä ei ole totta Eurooppalaisissa näppäimistöissä.) Jos haluta käyttää toista pikanäppäintä, voit luoda dynaamisen pikanäppäimen siihen; katso ohjeiden osioKäyttöliittymä asetukset saadaksesi ohjeita.

Sovita kuva ikkunaan

(Oikotie: Shift+Ctrl+J). Tämä komento suurentaa kuvaa niin paljon kuin mahdollista, silti yhä pitäen sen täysin ikkunan rajoissa. Yleensä kuvan molemmilla puolilla on täyte, mutta ei kaikilla neljällä puolella.

Sovita ikkunaan

Tämä komento suurentaa kuvaa niin paljon kuin mahdollista ilman, että yhtään täytettä näytetään. Tämä tarkoittaa, että kuva sopii ikkunaan täysin yhdessä dimensiossa, mutta yleensä ylettyy ikkunan rajojen yli toisessa dimensiossa.

Zoom to Selection

This command zooms the image so that the selection fits the smallest dimension of the image window.

A:B (X%)

Näillä komennoilla voit valita yhden ennalta asetetuista suurennuksen tasoista. Jokainen valikon merkki antaa suhteen, sekä prosenttiluvun. Ota huomioon, että jokaisella esiasetetulla suurennoksella on oma pikanäppäimensä. Nykyinen suurennos on merkitty isolla pisteellä.

Muu

Tämä komento tuo esiin ikkunan, jonka kautta voit valita minkä tahansa haluamasi suurennoksen tason, 1:256 (0.39%), 256:1 (25600%) alueella.

[Vihje] Vihje

Kun työskentelet pikselitasolla, käytä Uusi näkymä komentoa. Tämän avulla näet mitä tapahtuu kuvassa sen normaalissa koossa samaan aikaan.