2.9. Opslaan als…

The Save as command displays the Save Image dialog. The Save as dialog allows you to save your XCF image with another name and/or to another folder. For other image file formats you should use the Export As… command.

2.9.1. Activeer de opdracht

 • You can access this command from the main menu through FileSave As…,

 • of door de sneltoets Shift+Ctrl+S te gebruiken.

2.9.2. Het dialoogvenster Afbeelding opslaan

Afbeelding 16.9. Het dialoogvenster Afbeelding opslaan

Het dialoogvenster “Afbeelding opslaan”

 1. Het linkerpaneel is verdeeld in twee delen. Het bovenste gedeelte geeft een overzicht van uw hoofdmappen en uw opslagapparaten; u kunt deze lijst niet wijzigen. Het onderste deel geeft uw bladwijzers weer; u kunt bladwijzers toevoegen of verwijderen. Om een bladwijzer toe te voegen, selecteert u een map of een bestand in het middelste paneel en klikt u op de knop Toevoegen (+) onderaan het linkerpaneel. U kunt ook de opdracht Toevoegen aan bladwijzers gebruiken in het contextmenu, dat u krijgt door met de rechtermuisknop te klikken. U kunt een bladwijzer verwijderen door deze te selecteren en op de knop Verwijderen (-) te klikken.

 2. Het middelste paneel toont een lijst van de bestanden in de huidige directory. Wijzig uw huidige map door met de linkermuisknop op een map in dit paneel te dubbelklikken. Selecteer een bestand met een enkele klik met de linkermuisknop. U kunt vervolgens opslaan in het bestand dat u hebt geselecteerd door op de knop Opslaan te klikken. Merk op dat een dubbele linkerklik het bestand direct opslaat.

  U kunt met de rechtermuisknop op het middelste paneel klikken om toegang te krijgen tot de opdracht Verborgen bestanden weergeven.

 3. De geselecteerde afbeelding wordt weergegeven in het venster Voorbeeld . Bestandsgrootte, resolutie en beeldcompositie worden weergegeven onder het voorbeeldvenster.

  Als uw afbeelding door een ander programma is gewijzigd, klikt u op het voorbeeld om het bij te werken.

 4. Voer hier de bestandsnaam van het nieuwe afbeeldingsbestand in.

  [Opmerking] Opmerking

  Als de afbeelding al is opgeslagen, stelt GIMP dezelfde bestandsnaam voor. Als u op Opslaan klikt, wordt het bestand overschreven.

 5. Boven het middelste paneel wordt het pad van de huidige map weergegeven. U kunt langs dit pad navigeren door op een van de knoppen te klikken.

 6. Als u de afbeelding wilt opslaan in een map die nog niet bestaat, kunt u deze maken door op Map maken te klikken en de instructies te volgen.

 7. Bij Selecteer bestandstype kunt u een gecomprimeerd formaat voor uw XCF-bestand selecteren.