2.9. Anomena i desa…

L'ordre Anomena i desa mostra el diàleg «Desa la imatge». El diàleg Anomena i desa permet desar la imatge XCF amb un altre nom i/o en una altra carpeta. Per a altres formats de fitxer d'imatge hauríeu d'utilitzar l'ordre Anomena i exporta....

2.9.1. Activar l'ordre

 • Podeu accedir a aquesta ordre des de la barra de menú de la imatge FitxerAnomena i desa... ,

 • o amb la drecera de teclat Maj+Ctrl+S.

2.9.2. El diàleg «Desa la imatge»

Figura 16.9. El diàleg «Desa la imatge»

El diàleg «Desa la imatge»

 1. El panell esquerre es divideix en dues parts. La part superior llista les vostres carpetes principals i els dispositius d'emmagatzematge; no podeu modificar aquesta llista. La part inferior llista els vostres marcadors; podeu afegir o llevar marcadors. Per a afegir un marcador, seleccioneu una carpeta o un fitxer en el panell central i feu clic en el botó Afegeix en la part inferior del panell esquerre. També podeu usar l'ordre Afegeix als marcadors en el menú contextual, que s'obté en fer clic amb el botó dret del ratolí. Podeu esborrar un marcador seleccionant-lo i fent clic en el botó Suprimeix.

 2. El panell central mostra una llista dels fitxers de la carpeta actual. Canvieu la carpeta actual fent doble clic en una carpeta d'aquest panell. Seleccioneu un fitxer amb un sol clic. Llavors podeu desar el fitxer que heu seleccionat fent clic en Desa. Tingueu en compte que un clic doble amb el botó esquerre desa el fitxer directament.

  Podeu fer clic amb el botó dret del ratolí en el panell central per a accedir a l'ordre Mostra els fitxers ocults.

 3. La imatge seleccionada es mostra en la finestra Previsualització. La mida del fitxer, la resolució i la composició de la imatge es mostren sota la finestra de previsualització.

  Si la vostra imatge l'ha modificada un altre programa, feu clic en la previsualització per a actualitzar-la.

 4. Introduïu ací el nom del nou fitxer d'imatge.

  [Nota] Nota

  Si la imatge ja s'ha desat, el GIMP suggereix el mateix nom de fitxer. Si feu clic en Desa, el fitxer se sobreescriurà.

 5. Sobre el panell central, es mostra el camí de la carpeta actual. Podeu navegar sobre aquest camí fent clic en un dels botons.

 6. Si voleu desar la imatge en una carpeta que no existeix encara, podeu crear-la fent clic en Crea una carpeta i seguint les instruccions.

 7. En Selecciona el tipus de fitxer, podeu seleccionar un format comprimit per al fitxer XCF.