9.4. Operació GEGL

9.4.1. Panoràmica

GEGL («Generic Graphical Library») (Biblioteca gràfica genèrica) és una biblioteca de processament d'imatges basada en gràfics dissenyada per gestionar diverses tasques de processament d'imatges necessàries en el GIMP. La majoria de les operacions GEGL tenen les seves pròpies ordres de menú en el GIMP. La majoria són filtres que es troben als menús Colors i Filtres.

Tanmateix, hi ha unes operacions GEGL que no tenen la seva pròpia ordre. Ja sigui perquè l'operació no es va considerar prou important, o perquè l'operació encara pot ser experimental.

El filtre d'operació GEGL s'ha afegit per donar accés a totes aquestes operacions que no podeu utilitzar d'una altra manera. Permet aplicar operacions GEGL a la imatge i ofereix previsualitzacions dels resultats en el llenç. Les noves operacions GEGL fetes per desenvolupadors de tercers també es mostraran en aquest diàleg.

9.4.2. Activació del filtre

This filter is found in the main menu under FiltersGenericGEGL Operation….

9.4.3. Opcions

Figura 17.178. Opcions de l'«operació GEGL»

Opcions de l'«operació GEGL»

Operació GEGL sense cap operació seleccionada.


Operació

Feu clic en aquest botó per a seleccionar l'operació que voleu aplicar a la selecció activa o, si no hi ha cap selecció, a la capa activa.

Algunes d'aquestes operacions són operacions molt bàsiques com el «color» que omple la selecció o capa activa amb el color especificat, mentre que operacions com l'«explorador de fractals» produeixen patrons força complexos — igual que un filtre compon.

Configuració d'operacions

La configuració d'operacions depèn de l'Operació seleccionada:

Figura 17.179. Exemple de «Configuració d'operacions»

Exemple de «Configuració d'operacions»

Operació GEGL «Difuminació gaussiana» seleccionada.


If the options of the selected GEGL operation are not self-explanatory (guess what's the purpose of the «color» operation's «Color» option) you can look for a corresponding non-GEGL tool. For example, the Fractal Explorer filter may have the same or similar options as the «fractal-explorer» operation.

O podeu fer ús de la previsualització en temps real i experimentar amb diferents configuracions.

Previsualització

Si aquesta opció està marcada, tal com està per defecte, obtindreu una previsualització en el llenç de l'operació seleccionada tan bon punt finalitzi l'operació. Haureu de prémer el botó D'acord per aplicar realment l'operació a la imatge.

Els botons

Restableix

En prémer aquest botó es restableix la configuració de l'operació als valors predeterminats.

Cancel·la

En fer clic en aquest botó, s'interromp l'operació GEGL i deixa la imatge intacta. Això equival a tancar la finestra de diàleg utilitzant el botó habitual Tanca proporcionat pel gestor de finestres.

D'acord

Heu de prémer aquest botó per aplicar l'operació seleccionada a la imatge. Aleshores, la finestra de diàleg es tancarà.