6.13. Kleurprofiel opslaan in bestand

Kleurprofiel opslaan in bestand stelt u in staat om een kopie van het ICC-profiel dat aan uw afbeelding is toegewezen op de schijf op te slaan.

6.13.1. De opdracht uitvoeren

You can access this command from the image menubar through ImageColor ManagementSave Color Profile to File.

6.13.2. Gebruik notities voor Kleurprofiel opslaan in bestand

Kleurprofiel opslaan in bestand is handig wanneer u een kopie op schijf wilt van een ICC-profiel waaraan uw afbeelding is toegewezen.

Kleurprofiel opslaan in bestand kan zelfs worden gebruikt om een kopie op schijf te maken van het ingebouwde sRGB-profiel van GIMP.

6.13.3. Een voorbeeld met schermafdrukken die laten zien hoe Kleurprofiel opslaan in bestand gebruikt wordt

Stel dat u een kopie van het GIMP ingebouwde sRGB-profiel op schijf wilt opslaan.

  1. Open een afbeelding waaraan een GIMP ingebouwd sRGB-profiel is toegewezen:

  2. Select ImageColor ManagementSave Color Profile to File…:

    Het dialoogvenster ‘Kleurprofiel opslaan’ is verdeeld in drie panelen. Gebruik het linker- en middenpaneel om te navigeren naar waar u het profiel wilt opslaan.

    Wanneer u een kopie van het profiel op schijf opslaat, is het prima om de voorgestelde bestandsnaam te wijzigen (sommige programma’s, en vooral opdrachtregelprogramma’s, werken niet zo gemakkelijk met bestandsnamen die spaties bevatten). Als u de bestandsnaam wijzigt, is het een goed idee om ‘.icc’ of ‘.icm’ als bestandsextensie te gebruiken (sommige programma’s herkennen een ICC-profiel dat een andere bestandsextensie gebruikt niet).

    Wanneer u een locatie hebt gekozen en een bestandsnaam hebt ingevoerd, klikt u op de knop ‘Opslaan’ in de rechterbenedenhoek om een kopie van het profiel op schijf op te slaan.

  3. U kunt zelfs over een bestaand ICC-profiel heen opslaan, in welk geval het vak aan de rechterkant van het dialoogvenster enkele informatieve tags zal weergeven, die u hopelijk zullen helpen beslissen of u echt het bestaande ICC-profiel wilt overschrijven: