6.12. Kleurprofiel negeren

Kleurprofiel negeren negeert het momenteel toegewezen ICC-profiel van de afbeelding en wijst in plaats daarvan het ingebouwde sRGB-profiel van GIMP toe.

[Opmerking] Opmerking

Als u een nieuw profiel aan een afbeelding toewijst, worden de werkelijke kanaalwaarden van de afbeelding niet gewijzigd. Het toewijzen van een nieuw ICC-profiel verandert alleen de betekenis van de kanaalwaarden, wat betekent dat het uiterlijk van de afbeelding zal veranderen (tenzij het originele en nieuwe profiel functioneel equivalent zijn).

6.12.1. De opdracht uitvoeren

You can access this command from the image menubar through ImageColor ManagementDiscard Color Profile.

6.12.2. Gebruik notities voor Converteren naar kleurprofiel

Als u het kleurprofiel van de afbeelding negeert:

  1. Het uiterlijk van de afbeelding zal veranderen (tenzij de afbeelding zich al in een ICC-profielkleurruimte bevindt die dezelfde kleurstoffen en kanaalcodering heeft als de nieuw toegewezen GIMP sRGB-kleurruimte).

  2. De kanaalwaarden van de afbeelding worden niet gewijzigd door het huidige toegewezen profiel te negeren en in plaats daarvan het ingebouwde sRGB-profiel van GIMP toe te wijzen.

Het verwijderen van het momenteel toegewezen profiel van de afbeelding is handig als u een afbeelding naar schijf wilt exporteren zonder een ingebed ICC-profiel.

Kleurprofiel negeren kan alleen worden gebruikt als het ICC-kleurprofiel dat aan de afbeelding is toegewezen, een niet door GIMP ingebouwd sRGB-profiel is. De ingebouwde sRGB-profielen van GIMP zijn niet ingesloten in afbeeldingen die naar schijf worden geëxporteerd.