6.13. Αποθήκευση χρωματικής κατατομής σε αρχείο

Το Αποθήκευση χρωματικής κατατομής σε αρχείο επιτρέπει την αποθήκευση σε δίσκο ενός αντιγράφου της κατατομής (προφίλ) ICC που εκχωρήθηκε στην εικόνα σας.

6.13.1. Ενεργοποίηση της εντολής

You can access this command from the main menu through ImageColor ManagementSave Color Profile to File….

6.13.2. Χρήση σημειώσεων για το Αποθήκευση χρωματικής κατατομής σε αρχείο

Το Αποθήκευση χρωματικής κατατομής σε αρχείο είναι χρήσιμο όποτε θέλετε αντίγραφο στον δίσκο οποιασδήποτε κατατομής ICC αποδίδεται στην εικόνα σας.

Το Αποθήκευση χρωματικής κατατομής σε αρχείο μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε αντίγραφο σε δίσκο της ενσωματωμένης κατατομής sRGB του GIMP.

6.13.3. Ένα παράδειγμα με στιγμιότυπα που εμφανίζει πώς να χρησιμοποιήσετε το Αποθήκευση χρωματικής κατατομής σε αρχείο

Ας πούμε ότι θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο της ενσωματωμένης κατατομής (προφίλ) sRGB του GIMP σε δίσκο.

  1. Ανοίξτε μια εικόνα που έχει μια ενσωματωμένη εκχωρημένη κατατομή sRGB του GIMP:

  2. Μπορείτε να προσπελάσετε αυτήν την εντολή από τη γραμμή μενού εικόνας μέσα από ΕικόναΔιαχείριση χρώματοςΑποθήκευση χρωματικής κατατομής (προφίλ) σε αρχείο:

    Ο διάλογος "Αποθήκευση χρωματικής κατατομής" διαιρείται σε τρία παράθυρα. Χρησιμοποιήστε το αριστερό και το κεντρικό παράθυρο για να περιηγηθείτε εκεί που θέλετε να αποθηκεύσετε την κατατομή.

    Όταν αποθηκεύετε ένα αντίγραφο της κατατομής (προφίλ) σε δίσκο, είναι ολότελα εντάξει να αλλάξετε το προτεινόμενο όνομα αρχείου (κάποια προγράμματα κει ιδιαίτερα αυτά που χρησιμοποιούν τη γραμμή εντολών, δεν δουλεύουν εξίσου εύκολα με τα ονόματα αρχείων που περιλαμβάνουν κενά). Εάν αλλάξετε το όνομα του αρχείου, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε είτε ".icc" ή ".icm" ως επέκταση αρχείου (κάποια προγράμματα δεν θα αναγνωρίσουν μια κατατομή ICC που χρησιμοποιεί κάποια άλλη επέκταση αρχείου).

    Όταν έχετε επιλέξει μια θέση και έχετε πληκτρολογήσει ένα όνομα αρχείου, πατήστε το πλήκτρο "Αποθήκευση" στην κάτω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο της κατατομής στον δίσκο.

  3. Μπορείτε ακόμα να αποθηκεύσετε πάνω από μια υπάρχουσα κατατομή ICC, οπότε το πλαίσιο στη δεξιά πλευρά του διαλόγου θα εμφανίσει κάποιες πληροφοριακές ετικέτες, που ελπίζουμε να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θέλετε πραγματικά να αντικαταστήσετε την υπάρχουσα κατατομή ICC: