2.15. Ik wacht al lang en GIMP reageert niet

Probleem herkennen: Uw muiscursor draait of het venster zegt dat het niet reageert en u kunt niets doen in GIMP.

Oplossing: Sommige filters en andere bewerkingen kunnen lang duren, vooral op grote afbeeldingen of als uw computer niet veel vrij geheugen heeft. In deze gevallen hebt u misschien gewoon meer geduld nodig. Het kan soms helpen om het onderdeel waar u aan werkt te verminderen door een selectie te maken rond een specifiek gebied.

GIMP is, net als elke andere software, niet perfect. Misschien hebt u een fout gevonden. Het beste wat u kunt doen is het melden, omdat u misschien de eerste bent die het tegenkomt. Als u het niet meldt, kan dit betekenen dat het niet wordt opgelost totdat iemand anders het meldt.

Controleer eerst of u de nieuwste versie van GIMP gebruikt; zo niet, update en controleer of het probleem er nog steeds is. Als dit het geval is, controleer dan of het probleem al bekend is door te zoeken in onze lijst met problemen (controleer ook de gesloten problemen, opgeloste problemen worden gesloten, zelfs als er nog geen nieuwe versie beschikbaar is). Als u het daar niet ziet, maak dan een nieuwe probleembeschrijving en zorg ervoor dat u ons alle details geeft, zoals uw besturingssysteem, GIMP-versie, welk gereedschap of filter u gebruikte en wat er precies is gebeurd. Het toevoegen van een screenshot of het uploaden van de afbeelding die u gebruikt, kan in bepaalde gevallen ook nuttig zijn.