2.15. He estat esperant molt de temps i el GIMP no respon

Com explicar-ho: el cursor del ratolí gira o la finestra diu que no respon i no podeu fer res en el GIMP.

Com solucionar-ho: alguns filtres i altres operacions poden trigar molt de temps, especialment en imatges grans o si l'ordinador no té molta memòria lliure. En aquests casos, potser necessiteu més paciència. De vegades pot ajudar a reduir la part en què esteu treballant fent una selecció al voltant d'una àrea específica.

El GIMP, com qualsevol altre programari, no és perfecte. Potser heu trobat un error. El millor és informar-ne, ja que pot ser sou el primer a trobar-lo. No informar-ne pot significar que no s'arreglarà fins que algú altre ho notifiqui.

Primer comproveu que esteu utilitzant la darrera versió del GIMP; si no, l'actualitzeu i comproveu si el problema encara hi és. Si és així, comproveu si el problema ja és conegut cercant la nostra llista de problemes (també comproveu els problemes solucionats, els problemes solucionats es tanquen encara que no hi hagi una versió nova disponible). Si no el veieu allà, obriu una nova entrada, assegurant-vos de donar-nos tots els detalls: com el vostre sistema operatiu, la versió del GIMP, quina eina o filtre esteu utilitzant i què ha passat exactament. Afegir una captura de pantalla o pujar la imatge que esteu utilitzant també pot ser útil en determinats casos.