2.15. Jag har väntat länge och GIMP svarar inte

Känns igen på: Muspekaren snurrar, eller så säger fönstret att det inte svarar, och du kan inte göra något i GIMP.

Lösning: vissa filter och andra operationer kan ta lång tid, särskilt för stora bilder eller om din dator inte har mycket ledigt minne. I dessa fall behöver du kanske bara mer tålamod. Ibland hjälper det att minska delen som du arbetar på genom att göra en markering runt ett specifikt område.

GIMP är som vilken programvara som helst inte perfekt. Du kan ha hittat ett fel. Det bästa du kan göra är att rapportera det, eftersom du kan vara den första som stött på det. Att inte rapportera det kan betyda att det inte fixas förrän någon annan rapporterar det.

Kontrollera först att du använder den senaste versionen av GIMP. Uppdatera i annat fall och se om problemet fortfarande är närvarande. Om det är det kan du se om problemet redan är känt genom att söka i vår lista över ärenden (titta även i stängda ärenden, fixade problem stängs även om det inte finns någon ny version tillgänglig ännu). Om du inte ser det där kan du öppna ett nytt ärende. Se till att ge oss alla detaljer som operativsystem, GIMP-version, vilket verktyg eller filter som du använde och exakt vad som hände. I vissa fall kan det även vara till hjälp att lägga till en skärmbild eller skicka in bilden som du använder.