Aquest filtre simula l'efecte obtingut quan s'il·lumina una paret amb un punt. No produeix ombres caigudes i, per descomptat, no revela cap detall de les parts fosques.
Si l'Interactiu està marcat, els resultats dels paràmetres es mostraran interactivament a la previsualització sense modificar la imatge fins que no feu clic al botó D'acord.
Si l'Interactiu no està marcat, els canvis es mostraran a la previsualització només quan premeu el botó .
Les altres opcions s'organitzen en pestanyes:
Fa el destí de la imatge transparent quan l'altura del relleu és zero (l'altura és zero en les zones negres).
Crea una imatge nova quan s'aplica el filtre.
Podeu especificar la distància entre la font de llum i el centre de la imatge amb el lliscador. El valor va de 0.000 a 2.000.
En aquesta pestanya, podeu ajustar la configuració de la llum. Amb Llum 1 a Llum 6 podeu crear sis fonts de llum i treballar amb cada una per separat.
El filtre proporciona diverses fonts de llum en una llista desplegable:
Això elimina la deu de llum (la llum pot persistir).
El punt blau està vinculat al centre de la previsualització per una línia que indica la direcció de la llum.
Mostra un punt blau al centre de la previsualització. Podeu fer clic i arrossegar per a moure la font de llum en la previsualització.
Mostra un punt blau que no es pot moure. Aquesta llum té una direcció fixa.
Quan premeu sobre la mostra de color, apareix un diàleg on podeu seleccionar la font de llum.
Amb aquesta opció podeu regular la intensitat de la llum.
Determina la posició del punt de llum segons tres coordenades: coordenada X per la posició horitzontal, Y per a la posició vertical, Z per la distància d'origen (la llum s'enfosqueix quan augmenta la distància). Els valors van del -1 al +1.
Aquesta opció hauria de permetre ajustar la direcció de la llum en les tres coordenades X, Y i Z.
Amb aquesta opció, podeu decidir si totes les fonts de llum han d'aparèixer en la previsualització, o només en la font en què s'està treballant.
Podeu desar la configuració amb l'opció
i recuperar-la més tard amb .Aquestes opcions no tenen a veure amb la llum emesa, sinó amb la llum reflectida pels objectes.
Les petites esferes de banda i banda de les caselles d'entrada, representen una acció per cada opció, des del valor mínim (a l'esquerra) al valor màxim (a la dreta). La informació emergent és molt útil.
Aquesta opció, també coneguda com a brillant, controla la quantitat del color original per mostrar on no hi cau cap llum directa.
Aquesta opció, també coneguda com a brillantor, controla la intensitat del color original per mostrar-se quan es colpeja directament per una deu de llum.
Aquesta opció controla la intensitat de la llum del color original que es reflectirà.
Aquesta opció controla la intensitat dels punts de llum.
Aquesta opció ajusta el poliment o el ressaltat. Els valors més alts fan que el ressaltat estigui més enfocat.
Quan aquesta opció està marcada, la superfície es veu metàl·lica.
En aquesta pestanya, podeu establir les opcions del filtre que donen relleu a la imatge. Vegeu Mapatge de relleu ..
Amb aquesta opció, les parts brillants de la imatge apareixeran en relleu, i les parts fosques enfonsades. L'aspecte dependrà de la posició de la font de la llum.
Seleccioneu una imatge en escala de grisos per utilitzar-la com a mapa de relleu. Consulteu el connector Bump Map per a més informació.
Aquesta opció defineix el mètode que s'utilitzarà quan s'apliqui el mapa de relleu; l'alçada del relleu és una funció específica de la corba. Hi ha quatre tipus de corbes disponibles: Lineal, Logarítmica, Sinusoidal i Esfèrica.
És la màxima alçada dels relleus.
Quan marqueu la casella, s'activa la següent opció:
Seleccioneu una imatge RGB que s'utilitzarà com a mapa d'entorn. Si us plau, tingueu en compte que perquè aquesta opció funcioni, hauríeu de carregar una altra imatge amb el GIMPabans que l'utilitzi.
Podeu trobar un exemple a [BUDIG01].