16.7. Optimoi

16.7.1. Yleiskatsaus

Animaatio voi sisältää useita kerroksia, joten sen koko voi olla tärkeä. Tämä on harmillista verkkosivulle. Optimointisuotimet antavat sinun pienentää tätä kokoa. Monet elementeistä ovat jaettuna kaikissa animaation kerroksissa; joten ne voidaan tallentaa vain kerran sen sijaan, että ne tallennettaisiin kaikkiin kerroksiin ja mikä on muuttunut joka kerroksessa voidaan vain tallentaa.

GIMP tarjoaa kaksi optimointisuodinta: Optimize (Difference) ja Optimize (GIF). Niiden tulokset eivät näytä keskenään kovin erilaisilta.

16.7.2. Activating the Filters

You can find these filters in the main menu:

  • SuotimetAnimaatioOptimoi (Ero)

  • SuotimetAnimaatioOptimoi (GIF)

  • SuotimetAnimaatioEpäoptimoi

16.7.3. Esimerkki optimoinnin animaatiosuotimille

Alkuperäinen kuva

In this animation, the red ball goes downwards and past vertical bars. File size is 600 kB.

Optimoi (Ero)

File size moved to 153 kB. Layers held only the part the background which will be used to remove the trace of the red ball. The common part of layers is transparent.

Optimoi (GIF)

File size moved to 154 kB, a bit bigger in the present example, but layer size has been reduced. Layers held only a rectangular selection which includes the part of the background which will be used to remove the trace of the red ball. The common part of layers is transparent.

16.7.4. Epäoptimoi

Suodin Unoptimize poistaa kaikki optimoinnit kerrospohjaisesta animaatiosta. Voit tarvita tätä komentoa, jos haluat muokata animaatiota ja se ei ole mahdollista tai hyödyllistä undo mitään muutoksia ja aloittaa muokkaaminen alkuperäisestä kuvasta.