11.14. Lomita

11.14.1. Yleiskatsaus

Kuva 17.240. Esimerkki lomituksesta

Esimerkki lomituksesta

Lomita suodin lisätty


Lomita komento on Script-Fu skripti, joka luo uuden kerroksen lomitus tehosteella ja lisää sen kuvaan sulautuvana tai bump-kartoituksena. Tuloksena saadaan kuva, joka näyttää kuin se olisi tulostettu lomitetuille paperinauhoille, ohuelle puulevylle tai riisutulle bambulle.

If the image is in indexed colors, this menu entry is disabled.

Tämä suodin lisää Monista tilakerroksen toisen kerroksen päälle, mistä käynnistät tämän komennon. Lomituksen kuviointi muodostetaan harmailla tasoilla.

11.14.2. Activating the Filter

This filter is found in the main menu under FiltersArtisticWeave….

11.14.3. Asetukset

Kuva 17.241. Lomita suotimen asetukset

”Lomita” suotimen asetukset

Tehdäksesi karkean verkkokuvioinnin kasvata nauhojen välejä ja/tai vähennä nauhojen leveyttä.

Kiristääksesi nauhoja kovasti, vähennä varjojen syvyyttä.

Nauhan leveys

Tällä valinnalla voit asettaa nauhan pituuden pikseleinä 0.0 ja 256.0 välillä. 30.0 pikseliä on asetettu oletuksena.

Nauhan välit

Tällä valinnalla voit asettaa etäisyyden naapurinauhaan tai mustan neliskulmaisen kolon koon pikseleinä 0.0 ja 256.0 välillä. 10.0 pikseliä on asetettu oletuksena.

Varjon tummuus

Tällä valinnalla voit asettaa alemman nauhan risteyksen tummuuden prosentuaalisena. Pienempi arvo näyttää nauhat ohuempina. 75.0 prosenttia on oletusarvo.

Varjon syvyys

Tällä valinnalla voit asettaa nauhojen taipumisen vahvuuden prosentteina. Suurempi arvo näyttää nauhat aaltoilevampina, kun pienempi arvo taas tasaisena pintana. Todellinen tehoste on rajoitettu Varjon tummuus. 75.0 prosenttia on oletusarvo.

Langan pituus

Tällä valinnalla voit asettaa raidallisen kuvioinnin säännöllisyyden. Jos arvo on lyhyempi kuin nauhan leveyden ja kaksinkertaisen nauhan välien summa, niin nauhan pinnasta tulee pilkullinen. Aseta tämä arvo pikseleinä 0.0 ja 256.0 välille. Oletusarvo on 200.0.

Langan tiheys

Tällä valinnalla voit asettaa nauhojen pinnalla olevien kuitumaisten rinnakkaiden lyhyiden raitojen tiheyden. Kasvata arvoa yleistääksesi raitojen esiintyvyyttä. 50.0 on oletusarvo.

Langan voimakkuus

Tällä valinnalla voit asettaa raitakuvioinnin peittävyyden. Pienempi arvo näyttää langat epätarkasti. Poistaaksesi langat aseta arvo 0.0 prosenttiin. Oletusarvo on 100.0 prosenttia.

11.14.4. Toinen käyttötapa

Kuva 17.242. Ristikon lisääminen käyttäen Lomita kuviointia

Ristikon lisääminen käyttäen ”Lomita” kuviointia

Mitä kapeampi nauhan leveys on, niin sitä leveämmät ovat nauhojen välit, jotka täytetään Wood #1 kuvioinnilla.


Tämä kuviointi voi olla ristikko, jonka reikien läpi näet alkuperäisen kuvan. Lisää uusi läpinäkyvä kerros aktiivisen kerroksen päälle saadaksesi ristikon ja lisää tämä suodin. Valitse tavallinen musta neliö kuviokerroksesta käyttäen Select By Color työkalua, jonka jälkeen poista mustien neliöiden valinta kuviokerroksesta tehdäksesi niistä halkeamia. Peruuta valinta ja käynnistä läpinäkyvä kerros siten, että voit täyttää ristikon pinnan kuvioinnilla, jonka jälkeen vedä ja pudota suosikki kuviointisi kuvan ikkunan päälle.