2.6. Locatie openen…

Deze opdracht opent het dialoogvenster Locatie openen waarmee u een afbeelding kunt laden vanaf een netwerklocatie, gespecificeerd door een URI, in een van de indelingen die GIMP ondersteunt.

2.6.1. Activeer de opdracht

  • U kunt deze opdracht openen vanuit de Gereedschapsbalk of de menubalk van de afbeelding via BestandLocatie openen….

2.6.2. Beschrijving van het dialoogvenster

De meest typische schema's om afbeeldingen mee te openen zijn:

file://

om een afbeelding te openen vanaf een lokale schijf

U kunt het voorvoegsel file:// weglaten en afbeeldingen openen door hier een absoluut of relatief pad en bestandsnaam in te voeren.

De standaard basismap voor relatieve paden is afhankelijk van uw besturingssysteem. Het is meestal /home/<username>/ op Linux, C:\Documents and Settings\<username>\My Documents\My Images\ op Windows en /Users/<username>/ op Mac OS X.

ftp://

om een afbeelding van een ftp-server te openen

om een afbeelding van een ftp-server te openen

om een afbeelding van een website te laden

[Tip] Tip

Wanneer u een internetsite bezoekt, kunt u met de rechtermuisknop op een afbeelding klikken en Kopieer linkadres kiezen in het vervolgkeuzemenu. Plak het vervolgens in het dialoogvenster Locatie openen om het in GIMP te openen.

Zelfs als dit commando het heel gemakkelijk maakt om afbeeldingen van websites te halen: Respecteer alstublieft het copyright! Afbeeldingen, zelfs als ze op internet zijn gepubliceerd, zijn niet altijd gratis voor u om te gebruiken.