Per defecte, la vostra imatge PNG s'exporta en format píxel que s'assembla a la configuració de la vostra imatge en el GIMP. Normalment és el que voleu, però quan necessiteu un format de sortida específic, podeu canviar-lo ací a 8 o 16 bits per canal RGB o escala de grisos, amb o sense canal alfa.
Ja que la compressió no té pèrdua, l'únic motiu per a utilitzar un nivell de compressió inferior a 9 seria per l'ús d'un ordinador lent que necessitaria molt de temps per a comprimir un fitxer. No hi ha res a témer en la descompressió: és igual de ràpida sigui quin sigui el nivell de compressió.
Marcar entrellaça permet que una imatge en una pàgina web es mostri progressivament mentre es descarrega. La mostra progressiva de la imatge és útil en connexions amb velocitats lentes, ja que permet interrompre la descàrrega d'imatges sense interès; avui, l'entrellaçat s'utilitza poc a causa de les connexions més ràpides.
Quan aquesta opció està marcada, els valors del color es desen fins i tot si els píxels són completament transparents. Però això només és possible si hi ha una sola capa, i no una composició fusionada. Quan s'exporta una imatge multicapes a un format de fitxer d'una sola capa, no hi ha manera que el GIMP preservi els valors del color en els píxels transparents.
Podeu fer clic a l'enllaç «(edició)» per a obrir l'editor de metadades per canviar o afegir qualsevol metadada que vulgueu incloure a la imatge. Nota: també haureu d'habilitar les opcions d'estalvi de metadades rellevants que es llisten a continuació.
Si la imatge té múltiples nivells de transparència, els navegadors d'Internet que només reconeixen dos nivells, utilitzaran el color del fons de la caixa d'eines que heu desat marcant aquesta opció.
El PNG suporta un valor de desplaçament anomenat «oFFs chunk», que proporciona dades de la posició. Malauradament, el suport de desplaçament PNG en el GIMP no funciona, o almenys no és compatible amb altres aplicacions. No activeu els desplaçaments, deixeu que el GIMP aplani les capes abans de desar i no tindreu problemes.
Desa la resolució de la imatge, en PPP (punts per polzada).
Data en què es va desar el fitxer.
Podeu llegir aquest comentari en les Propietats d'imatge.
Si la imatge que heu carregat té metadades Exif, XMP, IPTC, seleccioneu quines metadades voleu conservar en exportar.
També podeu desar el perfil de color, un comentari personalitzat que es mostrarà a les Propietats de la imatge, i incloure una petita miniatura de previsualització de la imatge quan l'exporteu.
Feu clic per a desar la configuració actual. Més tard, podreu utilitzar
per carregar la configuració desada.Nota | |
---|---|
El format PNG suporta imatges indexades. L'ús de menys colors produeix un fitxer més lleuger; això és especialment útil per a crear imatges web; consulteu Secció 6.6, «Mode indexat». Els ordinadors treballen amb blocs de 8 bits anomenats «Byte». Un byte permet 256 colors. Reduir el nombre de colors per sota de 256 no és útil: s'utilitzarà un byte de totes maneres i no es reduirà la mida del fitxer. A més, el format «PNG8», com el GIF, utilitza un bit per a codificar la transparència; només permet dos nivells de transparència: transparent o opac. |