L'ordre Secció 2.5, «Obre com a capes...» etc.).
activa un diàleg que us permet seleccionar una imatge que voleu carregar des del disc dur o des d'un dispositiu extern. Per a altres maneres d'obrir fitxers, vegeu les ordres descrites a les pàgines següents (Podeu accedir al diàleg
des del menú a través de: → .També podeu obrir el diàleg amb la drecera de teclat Ctrl+O.
Aquest navegador de fitxers hauria de tenir un aspecte familiar quan hàgiu treballat amb fitxers abans. A continuació us explicarem els detalls d'aquest diàleg.
El botó Ubicació. Per defecte, això està amagat.
commuta la visibilitat del quadre de textLa drecera de teclat Ctrl+L fa la mateixa acció que aquest botó.
![]() |
Nota |
---|---|
Quan se selecciona Cerca o utilitzats recentment a la llista Llocs, no és possible mostrar el quadre de text Ubicació. Primer hey de seleccionar un altre element d'aquesta llista. |
En la caixa de text Ubicació podeu escriure un camí a un fitxer d'imatge. Si no escriviu un camí, es mostrarà el nom del fitxer seleccionat. També podeu escriure les primeres lletres del nom: s'autocompletarà i es mostrarà una llista de noms de fitxer que comencen per aquestes lletres.
Quan cerqueu un fitxer o una carpeta usant la característica Cerca (consulteu a baix, punt 4), l'etiqueta canvia a Cerca i podeu introduir el nom en aquesta caixa de text.
El camí a la carpeta actual es mostra aquí. Podeu utilitzar-lo per navegar a una altra carpeta fent clic a la part desitjada.
Amb Cerca podeu cercar un fitxer o directori, fins i tot si no sabeu el nom exacte. Feu clic a Cerca, escriviu un nom de fitxer o fins i tot només una part d'un nom al quadre de cerca i premeu Retorn. L'àrea de visualització de fitxers (7) llistarà tots els fitxers i directoris del directori d'inici (directori d'usuaris al Windows) amb noms que continguin el text que heu cercat. Malauradament, no podeu restringir els resultats a fitxers d'un tipus especificat (10).
Utilitzat recentment mostra la llista de fitxers que heu obert recentment.
Aquesta àrea us dóna accés a les carpetes principals i als dispositius d'emmagatzematge.
Aquesta part de la llista mostra les carpetes que heu marcat. Podeu afegir marcadors mitjançant l'opció Afegeix a les adreces d'interès que es mostra quan feu clic amb el botó dret del ratolí a una carpeta del tauler central.
(vegeu 9), o l'opcióPodeu suprimir un marcador fent clic a Suprimeix que es mostra quan feu clic dret sobre un marcador. Aquest menú de clic dret també es pot utilitzar per canviar el nom de l'adreça d'interès.
, o a l'opcióEls continguts de la carpeta seleccionada es mostren aquí. Canvieu la seva carpeta actual fent clic doble sobre una carpeta en aquest panell. Seleccioneu un fitxer amb un sol clic. Llavors, podeu obrir el fitxer que heu seleccionat fent clic en el botó
. Un clic doble obre el fitxer directament. Tingueu en compte que només podeu obrir fitxers d'imatge.Fent clic amb el botó dret en un nom de carpeta s'obre el menú contextual:
La imatge seleccionada es mostra en la finestra Previsualització. Si és una imatge creada pel GIMP, la mida del fitxer, la resolució i la composició de la imatge es mostren sota la finestra de previsualització.
![]() |
Suggeriment |
---|---|
Si un altre programa ha modificat la imatge, podeu fer clic a la finestra Previsualitza per a actualitzar la miniatura de visualització prèvia. |
En fer clic al botó
, afegiu la carpeta seleccionada a les adreces d'interès.En fer clic a
, suprimiu l'adreça d'interès seleccionada de la llista.Selecciona tipus de fitxer es pot utilitzar per a definir explícitament el format del fitxer d'imatge. En general, no us heu de preocupar per això, perquè en la majoria dels casos el GIMP pot determinar el tipus de fitxer automàticament.
El valor per defecte es detecta automàticament, cosa que fa que el GIMP intenti detectar automàticament el format correcte.
En els casos rars en què ni l'extensió del fitxer ni la informació interna del fitxer són suficients per dir-li al GIMP el tipus de fitxer, podeu configurar-lo seleccionant-lo d'aquesta llista.
Quan obriu una imatge que no sigui XCF que tingui un perfil de color adjunt, el GIMP obrirà un diàleg que us demanarà si voleu convertir-lo al perfil de color sRGB integrat del GIMP o mantenir el perfil original.
L'ús de qualsevol de les opcions està bé, ja que el GIMP farà la conversió del perfil en segon pla quan sigui necessari. Si voleu que el GIMP deixi de fer-vos aquesta pregunta, comproveu el No em torneu a preguntar. Si canvieu d'opinió, sempre podreu restaurar la pregunta anant a Preferències, Gestió del color, Polítiques, Comportament d'obertura de fitxers.