2. Característiques comunes

La majoria dels filtres són filtres GEGL. GEGL és la biblioteca de processament d'imatges utilitzada pel GIMP. Aquests filtres tenen diverses opcions en comú, algunes de les quals només es mostren sota determinades condicions.

Figura 17.1. Opcions comunes dels filtres GEGL

Opcions comunes dels filtres GEGL

Quan una selecció està activa

Opcions comunes dels filtres GEGL

Quan la capa activa té un canal alfa i no hi ha cap selecció activa


Predefinits

Els predefinits dels filtres són similars als predefinits de les eines, podeu desar els vostres paràmetres preferits i recuperar-los quan calgui. Consten de:

  • A drop-down list that shows the current preset and lets you choose a different one.

  • Una icona per a desar la configuració actual com a predefinit amb nom.

  • Una icona que obre un menú amb opcions per a importar predefinits des d'un fitxer, exportar els predefinits actuals a un fitxer i gestionar-los.

Tipus d'entrada
[Nota] Nota

The input type drop-down list is only visible when a selection is active.

  • Utilitza la selecció com a entrada Si aquesta opció està seleccionada, el filtre només utilitza píxels dins de la selecció com a entrada per al filtre.

  • Utilitza tota la capa com a entrada Si aquesta opció està seleccionada, l'entrada del filtre és tota la capa. La sortida només afectarà la selecció. La capa fora de la selecció roman sense canvis.

Retallat
[Nota] Nota

The clipping drop-down list is only visible when the current layer has an alpha channel, and no selection is active.

Aquest paràmetre determina què fer quan el resultat d'aquest filtre sigui més gran que la capa original.

  • Ajusta La capa es redimensionarà automàticament segons sigui necessari quan s'apliqui el filtre. Aquest és el valor per defecte.

  • Retalla El resultat es retallarà al límit de la capa.

Opcions de fusió

Quan amplieu aquesta opció fent clic al +, podreu triar el Mode fusió que s'utilitzarà quan apliqueu el filtre i l'Opacitat. Funcionen igual que les opcions de fusió de la capa Mode.

Previsualització

Quan aquesta opció està marcada (per defecte), els canvis en la configuració del filtre es mostren directament al llenç. No s'apliquen a la imatge fins que no feu clic al botó D'acord.

Vista dividida

Quan aquesta opció està marcada, la visualització de la imatge es divideix en dues parts. Al costat esquerre mostra l'efecte del filtre aplicat, i al costat dret mostra la imatge sense filtre.

[Nota] Nota

Feu clic i arrossegueu la línia que divideix la previsualització per a desplaçar-la, i Ctrl-clic per fer la línia horitzontal o per tornar-la a la vertical.