6.17. Gestor de finestres

Figura 15.101. Preferències de gestió de finestres

Preferències de gestió de finestres

Aquesta pàgina permet personalitzar la manera en què el GIMP gestiona les finestres. Hauríeu de tenir en compte que el GIMP no manipula directament les finestres; en lloc d'això envia peticions al gestor de finestres (a Windows si esteu en Windows; a Mutter si esteu en una configuració estàndard de Gnome en Linux; etc.). Com que hi ha molts gestors de finestres, i no tots funcionen bé, no es pot garantir que les funcions descrites ací aniran com es descriuen. No obstant això, si utilitzeu un gestor de finestres modern, tot hauria de funcionar com està previst.

6.17.1. Opcions

Consells per al gestor de finestres

Suggeriments del tipus de finestra per a la caixa d'eines i els plafons

Les eleccions que feu ací determinen com es tractaran la caixa d'eines, i els plafons que contenen diàlegs. Teniu tres possibilitats:

 • Si trieu Finestra normal, es tractaran com qualsevol altra finestra.

 • Si trieu Finestra flotant, no hi haurà botó per a reduir en la barra de títol i els plafons estaran permanentment en la vostra pantalla.

  Figura 15.102. Barra de títol de la finestra flotant

  Barra de títol de la finestra flotant

  Barra de títol normal

  Barra de títol de la finestra flotant

  La barra del títol en una finestra d'utilitat


 • Si trieu Sempre per damunt, es mantindran enfront de les altres finestres en tot moment.

Tingueu en compte que els canvis que feu ací no tindran efecte fins a la pròxima vegada que inicieu el GIMP.

Focus

Activa la imatge enfocada

Generalment, quan s'enfoca una finestra d'imatge (generalment, s'indica per un canvi de color en el marc), es converteix en la «imatge activa» per al GIMP, i per tant és la destinació de les accions relacionades amb la imatge que executeu. Alguns s'estimen més configurar el seu gestor de finestres perquè la finestra tingui el focus automàticament quan el punter del ratolí és a sobre. Si feu això, podeu trobar que és un inconvenient que les imatges amb focus es converteixin en actives automàticament, i podria ser millor desmarcar aquesta opció.

Posicions de les finestres

Desa les posicions de les finestres en sortir

Si aquesta opció està marcada, la pròxima vegada que inicieu el GIMP, veureu la mateixa configuració de les finestres de diàleg, en les mateixes posicions que quan va sortir per darrera vegada.

Desa ara les posicions de la finestra

Aquest botó és útil si «Desa les posicions de les finestres en sortir» està desactivat. Permet configurar les finestres de la manera que vulgueu, fer clic en el botó i així tenir-les en aquesta disposició cada vegada que inicieu el GIMP.

Restableix les posicions per defecte de les finestres

Si no està conforme amb la disposició de les finestres que teniu desada, podeu tornar a la disposició predeterminada prement aquest botó.