8.2. Balanç de color

L'eina Balanç de color modifica l'equilibri del color de la selecció o capa activa. Els canvis no són dràstics. Aquesta eina és adequada per a corregir colors predominants a les fotos digitals.

[Nota] Nota

Aquesta ordre no funciona amb imatges en escala de grisos. Si la imatge és en escala de grisos, l'entrada del menú està desactivada.

8.2.1. Activa l'eina

Hi podeu accedir a través del menú ColorsBalanç de color….

8.2.2. Opcions

Figura 16.127. Opcions del Balanç de color

Opcions del Balanç de color

Predefinits

Els «Predefinits» són una característica habitual per a diverses ordres del color. Podeu trobar la seva descripció a Secció 8.1.1, «Característiques comunes dels colors».

Seleccioneu l'interval per a ajustar

Si seleccioneu una d'aquestes opcions, restringeix l'interval de colors que es canvien amb els controls lliscants o els quadres d'entrada per a Ombres (píxels més foscos), Tons mitjans (píxels mitjans) i els Ressaltats (píxels més brillants).

Ajusteu els nivells de color

Mou el lliscador i oscil·larà entre els tres colors RGB i els colors complementaris (CMY). La posició zero correspon al valor actual de nivell de píxels de la imatge original. Podeu canviar el color del píxel cap a vermell o cian, verd o magenta, blau o groc.

Restableix els lliscadors

Aquest botó torna a col·locar els nivells de color de l'interval seleccionat a la posició zero (valors originals).

Conserva la lluminositat

Aquesta opció garanteix que es manté la brillantor de la capa o selecció activa. El valor dels píxels més brillants no es canvia.

Opcions de barreja, previsualització i vista dividida

Són característiques habituals descrites a Secció 8.1.1, «Característiques comunes dels colors».