8. El menú «Colors»

8.1. Introducció al menú «Colors»

Figura 16.126. Continguts del menú «Colors»

Continguts del menú «Colors»

Aquesta secció descriu el menú Colors, que conté ordres que afecten el color de la imatge.

[Nota] Nota

A més de les ordres descrites ací, també podeu trobar altres entrades en el menú. No formen part del mateix GIMP, però han estat afegits per connectors de tercers. Podeu trobar informació sobre la funcionalitat d'un connector fent referència a la seva documentació.

8.1.1. Característiques comunes dels colors

Els filtres basats en GEGL en el menú Colors tenen diverses opcions en comú. Algunes d'aquestes opcions només es mostren sota certes condicions.

Predefinits

Els predefinits proporcionen una manera ràpida de seleccionar els paràmetres desats prèviament per al filtre que esteu utilitzant. Si heu desat predefinits abans, els podeu seleccionar de la llista, o bé podeu desar la configuració actual prement el botó «+».

El botó obre el menú predefinit que permet importar la configuració actual des del fitxer o exportar la configuració actual al fitxer, i dona accés a gestiona els predefinits desats.

Tipus d'entrada
[Nota] Nota

La llista desplegable del tipus d'entrada només és visible quan una selecció està activa, i el filtre permet triar l'entrada.

  • Fa servir la selecció com a entrada Si aquesta opció està seleccionada, el filtre només utilitza píxels dins de la selecció com a entrada per al filtre.

  • Fa servir tota la capa com a entrada Si aquesta opció està seleccionada, l'entrada del filtre és tota la capa. La sortida només afectarà la selecció. La capa fora de la selecció roman sense canvis.

Retallat
[Nota] Nota

La llista desplegable de retallat només és visible quan la capa actual té un canal alfa, no hi ha cap selecció activa, i l'operació de filtre pot canviar la mida de la capa.

Aquesta configuració determina què fer quan el resultat d'aquest filtre és més gran que la capa original.

  • Ajusta La capa es redimensionarà automàticament quan s’hagi aplicat el filtre i sigui necessari. Aquest és el valor per defecte.

  • Retalla El resultat es retallarà al límit de la capa.

Opcions de barreja

Quan amplieu aquesta opció fent clic al +, podeu triar la barreja Mode que s'utilitzarà quan apliqueu el filtre i l'Opacitat. Funcionen igual que les opcions de fusió de les capes.

Previsualització i vista dividida
  • Previsualització: aquesta opció està marcada per defecte i mostra els canvis directament en el llenç.

  • Vista dividida: si aquesta opció està marcada, la finestra de la imatge es divideix en dues parts. Els canvis en la imatge apareixen a la part esquerra, i la part dreta es mostra sense el filtre.

    [Nota] Nota

    Podeu fer clic i arrossegar la línia que divideix la previsualització per a moure-la, i Ctrl-clic per a fer que la línia sigui horitzontal, o per a tornar-la vertical.