6.17. Kankaan koko

Kangas on kuvan näkyvä osa. Oletuksena kankaan koko on sama kuin tasojen koko. Kankaan koko... komento avaa aseta kankaan koko valintaikkuna, jolla voit laajentaa tai pienentää kankaan kokoa. Voit myös halutessasi muuttaa tasojen kokoa. Kun laajennat kangasta, luot vapaata tilaa kuvan sisällön ympärille. Kun vähennät sitä, näkyvää aluetta leikataan, tasot kuitenkin yhä ylittävät kankaan rajat.

Kun vähennät kankaan kokoa, uusi kangas näyttää olevan ympäröity ohuella negatiivisella rajalla esikatselussa. Hiiren pointteri on liikkuva risti: napsauta ja raahaa siirtääksesi kuva vasten tätä kehystä.

6.17.1. Komennon aktivointi

 • You can access this command from the main menu through ImageCanvas Size….

6.17.2. Kuvaus aseta kankaan koko valintaikkunasta

Kuva 16.62. Aseta kankaan koko valintaikkuna

”Aseta kankaan koko” valintaikkuna

Kankaan koko

Leveys; korkeus

Voit asettaa kankaan leveyden ja korkeuden. oletus yksikkönä on pikselit, mutta voit valita muitakin yksikköjä, e.g. prosentti, jos haluat asettaa uudet koot vastaamaan nykyisiä kokoja. Jos ketju oikealla leveydestä ja korkeudesta ei ole rikottu, molemmat leveys ja korkeus pitävät saman relatiivisen kokonsa suhteessa toisiinsa. Eli jos muutat yhtä arvoa, toinen muuttuu vastaamaan tätä arvoa. Jos rikot ketjun napsauttamalla sitä, voit asettaa leveyden ja korkeuden toisistaan riippumattomasti.

Mitä tahansa mittaa käytät, informaatio koosta pikseleissä ja nykyinen tarkkuus ovat aina esitettyinä leveys ja korkeus kenttien alapuolella. Et voit vaihtaa tarkkuutta kankaan koko valintaikkunassa; jos haluta muuttaa tarkkuutta, käytä tulostuskoko valintaikkunaa.

Siirtymä

Siirtymä arvoja käytetään kuvan sijoittamiseen (kuva, ei aktiivinen taso) kankaalle. Voit nähdä kankaan koon ja sisällön valintaikkunan esikatselukuvassa. Kun kangas on pienempi kuin kuva, esikatselukuva näyttää sen kehyksellä, jossa on ohut negatiivinen raja.

X ; Y

X ja Y spesifioivat kuvan vasemman yläkulman koordinaatit suhteessa kankaan vasempaan yläkulmaan. Ne ovat negatiivisia kun kangas on pienempi kuin kuva. Voit asettaa kuvan eri tavoilla (koordinaatit eivät voi ylittää kankaan rajoja):

 • Naupsauttamalla ja raahaamalla kuvaa

 • Lisäämällä arvot X ja Ytekstikenttiin,

 • napsauttamalla pieniä nuolinäppäimiä. Tämä lisää arvoon yhden pikselin (yksikön)

 • Kun fokus on tekstikentässä, voit käyttää näppäimistön nuolinäppäimiä, ylös ja alas muuttaaksesi yhdellä pikselillä (yksikkö), tai PageUp and PageDown muuttaaksesi arvoja 10 pixeliä (yksikköä).

Tasot
 • Resize layers: this drop-down list offers you several possibilities:

  • Ei mikään: oletusvalinta. Minkään tason kokoa ei muuteta, vain kankaan kokoa.

  • Kaikki tasot: kaikkien tasojen koko muutetaan kankaan kokoon.

  • Kuvan kokoiset tasot: ainoastaan kuvan kokoiset tasot muutetaan kankaan kokoon.

  • All visible layers: only visible layers, marked with a icon, in the Layer Dialog, are sized to canvas size.

  • All linked layers: only linked layers, marked with a in the Layer Dialog, are sized to canvas size.

 • Fill with: you can fill resized layers with Transparency (default), Background color, Foreground color, White, Pattern.

 • Resize text layers: Resizing text layers will make them uneditable.

Keskitä

Keskitä näppäimen avulla voit keskittää kuvan kankaalle. Kun napsautat keskitä näppäintä, siirtymäarvot automaattisesti lasketaan ja esitetään tekstikentissä.

[Huomaa] Huomaa

Kun napsautat muuta kokoa näppäintä, kankaan koko muutetaan, mutta pikseleiden informaatio ja kuvan piirtämisen skaala pysyvät muuttumattomina.

If the layers of the image did not extend beyond the borders of the canvas before you changed its size, there are no layers on the part of the canvas that was added by resizing it. Therefore, this part of the canvas is transparent and displayed with a checkered pattern, and it is not immediately available for painting. You can either flatten the image, in which case you will get an image with a single layer that fits the canvas exactly, or you can use the Layers to Image Size command to resize only the active layer, without changing any other layers. You can also create a new layer and fill it with the background you want. By doing this, you create a digital passe-partout (a kind of glass mount with a removable back for slipping in a photograph).

6.17.3. Esimerkki

Kuva 16.63. Alkuperäinen kuva

Alkuperäinen kuva

We started with a green background layer 100×100 pixels, which defines a default canvas with the same size. Then we added a new red layer 80×80 pixels. The active layer limits are marked with a black and yellow dotted line. The red layer does not fill the canvas completely: the unoccupied part is transparent. The background color in the Toolbox is yellow.


Kuva 16.64. Laajennettu kangas (tasot muuttumattomina)

Laajennettu kangas (tasot muuttumattomina)

The canvas has been enlarged to 120×120 pixels. The layers size remained unchanged. The unoccupied part of the canvas is transparent.


Kuva 16.65. Laajennettu kangas (kaikki tasot muutettu)

Laajennettu kangas (kaikki tasot muutettu)

The canvas has been enlarged to 120×120 pixels. All layers have been enlarged to the canvas size. The undrawn part is transparent in the red layer and yellow (background color in Toolbox) in the green background layer.


6.17.4. Mihin kankaan kokoa tarvitaan?

Saatat myös haluta lisätä jotakin kuvasi ympärille: laajenna kankaan koko, lisää uusi taso, joka on saman kokoinen kuin uusi kangas ja sitten maalaa tämä uusi taso. Tämä on leikkaamisen vastakohta.

Voit myös käyttää tätä komentoa kuvan rajaamiseen:

Kuva 16.66. Kankaan koon muokkaus

Kankaan koon muokkaus

Napsauta leveyden ja korkeuden kenttien vieressä olevaa ketjua poistaaksesi linkityksen. Muuttamalla näitä kokoja ja liikuttamalla kuvaa kangasta vastaan, yrityksen ja erehdyksen kautta voit rajata haluamaasi osaa kuvasta. Napsauta keskitä näppäintä ja sitten muuta kokoa näppäintä.

Kuva 16.67. Rajattu kuva

Rajattu kuva

[Huomaa] Huomaa

Rajaa työkalu on helpompi käyttää.