3.25. Moduulit

Moduulit komennolla voit näyttää useat tarjolla olevat laajennusmoduulit ja määrittää mitkä niistä tulisi ladata. Moduulit suorittavat toimintoja kuten värin valinta ja suodattimien esittäminen. Muutokset, jotka teet asetuksiin moduulien hallinta komennolla alkavat vaikuttaa seuraavan kerran kun käynnistät GIMP ohjelman. Nämä muutokset vaikuttavat GIMP ohjelman toiminnallisiin kykyihin, sen kokoon muistissa ja käynnistysaikaan.

3.25.1. Komennon aktivointi

You can access this command from the main menu through EditModules.

3.25.2. Kuvaus Moduulien hallinta valintaikkunasta

Kuva 16.19. Moduulien hallinta ikkuna

”Moduulien hallinta” ikkuna

Moduulien hallinta ikkuna näyttää ladattavat moduulit.

Napsauttamalla laatikoita ensimmäisellä sarakkeella moduulit listalta joko valitsee tai poistaa moduulien valinnan. Seuraavan kerran kun käynnistät GIMP ohjelman, kaikki valitut moduulit ladataan.

Huomaat eron vain kun koetat käyttää moduuleja. Esimerkiksi on useita värinvalitsimia taustan ja etualan värin valintaan. Jotkut näistä valitsimista ovat moduuleja ja ovat ainoastaan saatavilla kun raksitan kunkin valinnan moduulien hallinnassa:

Kuva 16.20. Ladatut moduulit esimerkki: Värivalitsija moduulit

Ladatut moduulit esimerkki: Värivalitsija moduulit

Värivalitsija moduulit ladattu

Ladatut moduulit esimerkki: Värivalitsija moduulit

Värivalitsija moduulit lataamatta


Ladatuille moduuleille, informaatio valituista moduuleista on esitetty ikkunan alapuolella.

Jokaisen ladatun moduulin tarkoitus on näytetty toisessa sarakkeessa. Jokaiselle moduulilla, joka ei ole ladattu, hakemistopolku on näytetty.

Napsauttamalla päivitä näppäintä, moduulilista päivitetään: moduulit, jotka eivät enää ole levyllä, poistetaan, ja uudet löydetyt moduulit lisätään.