3.25. Mòduls

Amb l'ordre Mòduls, podeu mostrar els diversos mòduls d'extensió disponibles i controlar quins s'han de carregar. Els mòduls fan diverses funcions, com per exemple escollir colors i mostrar els filtres. Tots els canvis que feu a la configuració amb l'ordre Gestor de mòduls tindran lloc la propera vegada que inicieu el GIMP. Aquests canvis afecten la capacitat, l'ús de memòria i el temps d'inici del GIMP.

3.25.1. Activació de l'ordre

Podeu accedir a aquesta ordre des del menú EditaMòduls

3.25.2. Descripció del diàleg «Gestor de mòduls»

Figura 16.19. La finestra de diàleg «Gestor de mòduls»

La finestra de diàleg «Gestor de mòduls»

La finestra del Gestor de mòduls mostra els mòduls carregables.

En fer clic en els quadres de la primera columna de la llista de mòduls, els activareu o desactivareu. La propera vegada que activeu el GIMP, els mòduls actius es carregaran.

Notareu la diferència només quan intenteu fer-los servir. Per exemple, hi ha diversos selectors de color per a seleccionar el color del primer pla o del fons. Alguns d'aquests selectors són mòduls i només estan disponibles quan escolliu l'opció respectiva en el gestor de mòduls:

Figura 16.20. Exemple de mòduls carregats: mòduls de selector de colors

Exemple de mòduls carregats: mòduls de selector de colors

Mòduls de selector de color carregats

Exemple de mòduls carregats: mòduls de selector de colors

Mòduls de selector de color no carregats


Per als mòduls carregats, la informació apareix a la part inferior del diàleg.

A la segona columna, es mostra la finalitat dels mòduls carregats. Per als mòduls no carregats, se'n mostra el camí del directori.

Quan feu clic al botó Refresca, la llista de mòduls s'actualitzarà: els mòduls que no estiguin al disc s'eliminaran, i els mòduls nous s'hi afegiran.