3.25. Module

Cu comanda Module, puteți afișa diferite module de extensie, dintre cele care sunt disponibile și puteți controla care dintre ele ar trebui să fie încărcate. Modulele efectuează funcții cum ar fi alegerea culorilor și filtrarea afișajului. Orice modificări pe care le efectuați la setări cu comanda manager de module va avea efect la următoarea pornire GIMP. Aceste modificări afectează capacitățile funcționale ale GIMP, dimensiunea sa în memorie și timpul său de pornire.

3.25.1. Activarea comenzii

You can access this command from the main menu through EditModules.

3.25.2. Descrierea dialogului Manager module

Fig. 16.19. Fereastra de dialog Manager Module

Fereastra de dialog „Manager Module”

Fereastra managerului de module prezinta modulele înărcate.

Făcând clic pe casetele din prima coloană a listei de module se vor bifa sau debifa modulele. Data viitoare când porniți GIMP, va fi încărcat orice modul bifat.

Veți observa diferența numai atunci când încercați să utilizați modulele. De exemplu, există mai multe Selectoare de culoare pentru a selecta culoarea de prim-plan sau de fundal. Unele dintre aceste Selectoare sunt module și vor fi disponibile numai atunci când bifați opțiunea respectivă în managerul de module:

Fig. 16.20. Exemplu de module încărcate: module de selectare a culorilor

Exemplu de module încărcate: module de selectare a culorilor

Module de selectare a culorilor încărcate

Exemplu de module încărcate: module de selectare a culorilor

Modulele selector de culoare care nu sunt încărcate


Pentru modulele încărcate, informațiile despre modulul selectat sunt afișate în partea de jos a dialogului.

În a doua coloană, pentru fiecare modul încărcat este afișat scopul modulului. Pentru orice modul, care nu este încărcat, calea directorului acestui modul este afișată.

Când faceți clic pe butonul Reîmprospătează, lista de module va fi actualizată: modulele care nu mai sunt pe disc vor fi eliminate, și noi module găsite vor fi adăugate.