2. Tekst

2.1. Verfraaiende Tekst

Afbeelding 9.12. Tekst versieren

Tekst versieren

Vier tekstversieringen gemaakt met Logo scripts: alien neon, bovination, frosty, en chalk. Gemaakt met standaard instellingen voor alles behalve de letter grootte.


Naast gebruik van verschillende lettertypen en kleuren zijn er nog heel veel manieren om het uiterlijk van tekst te veranderen. U kunt een stuk tekst converteren naar een selectie of een pad, en dan kunt u het vullen, transformeren, belijnen, en verder alles toepassen wat GIMP u biedt aan interessante effecten. Als voorbeeld van de mogelijkheden hebben we de Logo scripts, BestandAanmakenLogo's.

[Opmerking] Opmerking

De Logo's scripts zijn in GIMP-2.10.10 wel veranderd, maar de meeste onderdelen zijn er nog en er zijn er nog meer te vinden in https://download.gimp.org/mirror/pub/gimp/extras.

Elk van deze scripts laat u een tekst invullen, en creëert dan een nieuwe afbeelding met een logo dat uit die tekst is opgebouwd. Als u een van die scripts wil aanpassen of een eigen script toevoegen dan kunt u de Inleidng in Script-Fu en de Script-Fu Cursus gebruiken om u op weg te helpen. Natuurlijk hebt u Script-Fu niet nodig om deze effecten te creëren, alleen om dat te automatiseren.