2. Text

2.1. Afegeix les lletres tipogràfiques

El GIMP utilitza el motor de lletra tipogràfica FreeType 2 per a renderitzar les lletres, i un sistema anomenat Fontconfig per a gestionar-les. FreeType 2 admet molts formats comuns de fitxers de lletres. També podeu afegir mòduls per a admetre altres tipus de fitxers de lletres. Vegeu FREETYPE 2 [FREETYPE] per a més informació.

Qualsevol lletra tipogràfica en el camí de la lletra Fontconfig està disponible en el GIMP. A més, qualsevol lletra que es troba en les Carpetes de lletres del GIMP està disponible en el GIMP. Les carpetes de lletres s'estableixen a la pàgina lletres tipogràfiques en les Carpetes de preferències. Per defecte, hi ha dues carpetes de lletres: la carpeta de lletres del sistema del GIMP (que no hauríeu d'alterar), i una carpeta de lletres dins del vostre directori personal del GIMP. També podeu afegir carpetes de lletres addicionals si ho voleu.

 • Linux

  Hi ha diverses maneres d'instal·lar una lletra tipogràfica:

  • Utilitzeu una aplicació com Tipus de lletra del GNOME o KFontView per a instal·lar la lletra tipogràfica.

  • Col·loqueu el fitxer de la lletra tipogràfica al directori ./.local/share/fonts/. Això farà que la lletra només estigui disponible per a vosaltres.

  • Si teniu drets d'administrador, col·loqueu el fitxer de la lletra tipogràfica al directori /usr/local/share/fonts/. Això farà que la lletra estigui disponible per a tots els usuaris.

  En tots els casos, la lletra tipogràfica estarà disponible per a tots els programes que utilitzen Fontconfig.

 • Microsoft Windows:

  Hi ha diverses maneres d'instal·lar una lletra tipogràfica a tot el sistema:

  • Arrossegueu el fitxer de la lletra tipogràfica al directori de les lletres C:\Windows\Fonts.

  • Instal·leu el tipus de lletra mitjançant el Tauler de control de Windows. En el Windows 7 i Windows 10, aneu a Tauler de controlTipus de lletra. A Windows 8.1, aneu a Tauler de controlAparença i personalitzacióTipus de lletra.

  El suport de Windows per a diferents formats de fitxer de lletres varia segons la versió de Windows. Si us plau, pregunteu en un fòrum de suport de Windows en cas de problemes.

 • Mac OS X

  Instal·leu la lletra tipogràfica a través de l'aplicació Font Book.

La lletra tipogràfica instal·lada es mostrarà la propera vegada que inicieu el GIMP. Si voleu utilitzar-la en una instància del GIMP ja en execució, premeu el botó Actualitza al Diàleg de les lletres tipogràfiques.

[Nota] Nota

Si per alguna raó teniu problemes en intentar instal·lar una lletra tipogràfica a tot el sistema, intenteu instal·lar la lletra a la carpeta lletra tipogràfica del vostre directori personal del GIMP (vegeu més amunt).

Per a obtenir més informació sobre les lletres tipogràfiques en el GIMP, consulteu «Lletres tipogràfiques en el GIMP 2.0» pàgina [GIMP-FONTS] de la web del GIMP.