12.7. Plug-inverkenner

De opdracht Plug-inverkenner geeft een dialoogvenster weer waarin alle uitbreidingen (plug-ins) worden weergegeven die momenteel in GIMP zijn geladen, hetzij in een lijst of in een hiërarchische boomstructuur. Omdat veel van de filters eigenlijk plug-ins zijn, zult u hier veel bekende namen zien. Houd er rekening mee dat u de extensies niet uitvoert vanuit dit dialoogvenster. Gebruik in plaats daarvan het juiste menu-item om dat te doen. U kunt bijvoorbeeld filterplug-ins uitvoeren met de opdracht Filter op de menubalk van de afbeelding.

12.7.1. De opdracht uitvoeren

  • You can access this command from the image menubar through HelpPlug-in Browser.

12.7.2. Beschrijving van het dialoogvenster Plug-inverkenner

Afbeelding 16.273. De lijstweergave van het dialoogvenster Plug-inverkenner

De lijstweergave van het dialoogvenster “Plug-inverkenner”

De bovenstaande afbeelding toont de lijstweergave van de Plug-inverkenner. U kunt klikken op de naam van een plug-in om meer informatie daarover weer te geven. Selecteer de lijstweergave door op het tabblad bovenin het dialoogvenster te klikken.

U kunt een plug-in op naam zoeken door (een deel van) de naam in te voeren in het tekstvak Zoeken: . In het linkerdeel van het dialoogvenster worden dan meteen de gevonden overeenkomsten weergegeven.

Afbeelding 16.274. De boomstructuurweergave van het dialoogvenster Plug-inverkenner

De boomstructuurweergave van het dialoogvenster “Plug-inverkenner”

De bovenstaande afbeelding toont de boomstructuur van de Plug-inverkenner. U kunt klikken op de naam van een plug-in om meer informatie daarover weer te geven. U kunt op de pijlpunten klikken om delen van de boom uit te vouwen of samen te vouwen. Selecteer de boomstructuur door op het tabblad bovenin het dialoogvenster te klikken.

U kunt een plug-in op naam zoeken door (een deel van) de naam in te voeren in het tekstvak Zoeken: . In het linkerdeel van het dialoogvenster worden dan meteen de gevonden overeenkomsten weergegeven.

[Opmerking] Opmerking

Niet alles is in deze enorme dialoogvensters tegelijkertijd zichtbaar. Gebruik de schuifbalken om een ander deel van de inhoud ervan weer te geven.