12.7. Plug-inverkenner

The Plug-In Browser command displays a dialog window which shows all of the extensions (plug-ins) which are currently loaded in GIMP, both as a list and as a hierarchical tree structure. Since many of the filters are actually plug-ins, you will certainly see many familiar names here. Please note that you do not run the extensions from this dialog window. Use the appropriate menu entry to do that instead. For example, you can run filter plug-ins by using the Filter command on the main menu.

12.7.1. De opdracht uitvoeren

  • You can access this command from the main menu through HelpPlug-in Browser.

12.7.2. Beschrijving van het dialoogvenster Plug-inverkenner

Afbeelding 16.254. De lijstweergave van het dialoogvenster Plug-inverkenner

De lijstweergave van het dialoogvenster “Plug-inverkenner”

De bovenstaande afbeelding toont de lijstweergave van de Plug-inverkenner. U kunt klikken op de naam van een plug-in om meer informatie daarover weer te geven. Selecteer de lijstweergave door op het tabblad bovenin het dialoogvenster te klikken.

U kunt een plug-in op naam zoeken door (een deel van) de naam in te voeren in het tekstvak Zoeken: . In het linkerdeel van het dialoogvenster worden dan meteen de gevonden overeenkomsten weergegeven.

Afbeelding 16.255. De boomstructuurweergave van het dialoogvenster Plug-inverkenner

De boomstructuurweergave van het dialoogvenster “Plug-inverkenner”

De bovenstaande afbeelding toont de boomstructuur van de Plug-inverkenner. U kunt klikken op de naam van een plug-in om meer informatie daarover weer te geven. U kunt op de pijlpunten klikken om delen van de boom uit te vouwen of samen te vouwen. Selecteer de boomstructuur door op het tabblad bovenin het dialoogvenster te klikken.

U kunt een plug-in op naam zoeken door (een deel van) de naam in te voeren in het tekstvak Zoeken: . In het linkerdeel van het dialoogvenster worden dan meteen de gevonden overeenkomsten weergegeven.

[Opmerking] Opmerking

Niet alles is in deze enorme dialoogvensters tegelijkertijd zichtbaar. Gebruik de schuifbalken om een ander deel van de inhoud ervan weer te geven.