4.10. Separarea unui obiect de fundalul său

Fig. 3.29. Obiect cu fundal

Obiect cu fundal

Uneori trebuie să separați subiectul unei imagini de fundal. Este posibil să doriți să aveți subiectul pe o culoare plată, sau să se păstreze fundal transparent, astfel încât să o puteți folosi pe un fundal existent, sau orice alt lucru pe care l-ați avut în minte. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați mai întâi instrumentele de selecție GIMP pentru a descrie o selecție în jurul subiectului. Aceasta nu este o sarcină ușoară, iar selectarea instrumentul corect este crucială. Sunt mai multe instrumente pentru a realiza acest lucru:

4.10.1. Odată ce ați selectat subiectul

Odată ce ați selectat subiectul cu succes, utilizați SelecțieInversează. Acum, în loc de subiect, este selectat fundalul. Ceea ce faceți acum depinde de ceea ce intenționați să faceți cu fundalul:

 • Pentru a umple fundalul cu o singură culoare:

  Click the foreground color swatch (the top left of the two overlapping colored rectangles) in the toolbox and select the desired color. Next, use Secțiune 3.4, „Bucket Fill” to replace the background with your chosen color.

  Fig. 3.33. Rezultatul adăugării unui fundal de culoare simplă

  Rezultatul adăugării unui fundal de culoare simplă

 • Pentru a face un fundal alb-negru păstrând în același timp subiectul color:

  Utilizați CuloriDesaturate. În dialogul care se deschide, comutați între moduri și selectați cel mai bun aspect, apoi faceți clic pe OK.

  Fig. 3.34. Rezultatul desaturării fundalului

  Rezultatul desaturării fundalului