4.10. Διαχωρισμός αντικειμένου από το παρασκήνιο του

Σχήμα 3.29. Αντικείμενο με παρασκήνιο

Αντικείμενο με παρασκήνιο

Μερικές φορές χρειάζεται ο διαχωρισμός του θέματος μιας εικόνας από το παρασκήνιό της. Ίσως θέλετε να έχετε το θέμα σε επίπεδο χρώμα, ή να διατηρήσετε το παρασκήνιο διαφανές έτσι που να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε υπάρχον παρασκήνιο, ή κάθε άλλο πράγμα που έχετε κατά νου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία επιλογής του GIMP για να σχεδιάσετε μια επιλογή γύρω από το θέμα σας. Αυτό δεν είναι μια εύκολη εργασία και η επιλογή του σωστού εργαλείου είναι βασική. Έχετε πολλά εργαλεία για το πραγματοποιήσετε αυτό:

4.10.1. Μόλις έχετε επιλέξει το θέμα σας

Αφού έχετε επιλέξει το θέμα σας με επιτυχία, χρησιμοποιήστε ΕπιλογήΑντιστροφή. Τώρα, αντί για θέμα, επιλέγεται το παρασκήνιο. Τι θα κάνετε τώρα εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να κάνετε με το παρασκήνιο:

 • Για να γεμίσετε το παρασκήνιο με ένα μοναδικό χρώμα:

  Πατήστε στο χρωματολόγιο του χρώματος προσκηνίου (το επάνω αριστερά από τα δύο επικαλυπτόμενα χρωματιστά ορθογώνια) στην εργαλειοθήκη και επιλέξτε το επιθυμητό χρώμα. Ύστερα, χρησιμοποιήστε Τμήμα 3.4, «Κουβάς γεμίσματος» για την αντικατάσταση του παρασκηνίου με το επιλεγμένο χρώμα.

  Σχήμα 3.33. Αποτέλεσμα της προσθήκης απλού χρώματος παρασκηνίου

  Αποτέλεσμα της προσθήκης απλού χρώματος παρασκηνίου

 • Για να κάνετε ένα ασπρόμαυρο παρασκήνιο ενώ διατηρείτε το θέμα με χρώμα:

  Χρησιμοποιήστε ΧρώματαΑποκορεσμός. Στο διάλογο που ανοίγει, εναλλάξτε μεταξύ των καταστάσεων και διαλέξτε την καλύτερη, έπειτα πατήστε εντάξει.

  Σχήμα 3.34. Αποτέλεσμα αποκορεσμού παρασκηνίου

  Αποτέλεσμα αποκορεσμού παρασκηνίου