3.26. Unități

Comanda Unități afișează un dialog care afișează informații despre unitățile de măsură care sunt utilizate în prezent de GIMP. De asemenea, vă permite să creați unități noi, care pot fi folosite de GIMP într-o varietate de situații.

3.26.1. Activarea comenzii

You can access this command from the main menu through EditUnits.

3.26.2. Descrierea ferestrei de dialog Editor de unități

Fig. 16.21. Fereastra de dialog Editor de unități

Fereastra de dialog „Editor de unități”

Figura de mai sus arată fereastra de dialog Editor de unități. Lista afișează unitățile de măsură care sunt definite în prezent. Puteți să apăsați pe butonul Nou sau pe butonul Duplică pentru a crea o nouă unitate de măsură, așa cum este descris mai jos.

Descrierea elementelor listei

  • Salvate: dacă această coloană este bifată, o definiție de unitate va fi salvată atunci când se iese din GIMP. Unele unități sunt păstrate întotdeauna, chiar dacă acestea nu sunt bifatec. Acestea sunt evidențiate în listă.

  • ID: șirul GIMP utilizat pentru a identifica unitatea în fișierele sale de configurare.

  • Factor: cât de multe unități alcătuiesc un inch.

  • Cifre: acest câmp este un indiciu pentru câmpurile de intrare numerică. Acesta specifică câte cifre zecimale trebuie să furnizeze câmpul de intrare pentru a obține aproximativ aceeași acuratețe ca un câmp de intrare inch cu două cifre zecimale.

  • Simbol: simbolul unității dacă are unul (de ex. „pentru inchi”). Abrevierea unității este utilizată dacă nu are un simbol.

  • Abrevierea: abrevierea unității (de exemplu, cm pentru centimetri).

  • Singular: forma unității la singular, pe care GIMP o poate utiliza pentru a afișa mesaje despre unitate.

  • Plural: forma de plural a unității, pe care GIMP o poate utiliza pentru a afișa mesaje despre unitate.

3.26.3. Definirea unităților noi

Fig. 16.22. Dialogul Unități noi

Dialogul „Unități noi”

Adăugarea noii unități wilbers


Aveți posibilitatea să afișați dialogul afișat mai sus apăsând pe butonul Nou sau pe butonul Duplicare din dialogul Editor de unități. Câmpurile de intrare din dialog sunt descrise mai sus.

Dacă apăsați pe butonul Nou, cele mai multe câmpuri de intrare sunt goale. Dacă apăsați pe butonul Duplicare, valorile afișate inițial în câmpurile de intrare ale dialogului sunt valorile unității pe care ați selectat-o în mod curent în dialogul Editor de unități. Apoi, aveți posibilitatea să editați valorile pentru a crea noua unitate.