6.22. Imatge escapçada

Podeu escapçar una imatge de dues formes:

6.22.1. Escapça la selecció

The Crop to Selection command crops the image to the boundary of the selection by removing any strips at the edges whose contents are all completely unselected. Areas which are partially selected (for example, by feathering) are not cropped. If the selection has been feathered, cropping is performed on the external limit of the feathered area. If there is no selection for the image, the menu entry is disabled.

[Nota] Nota

Aquesta ordre escapça totes les capes de la imatge. Per a escapçar només la capa activa, utilitzeu l'ordre Escapça a la selecció des del menú Capa.

Podeu accedir a aquesta ordre des del menú a través ImatgeEscapça a la selecció.

6.22.2. Escapça al contingut

Abans del GIMP-2.10, aquesta ordre s'anomenava «Escapça la imatge automàticament» i funcionava una mica diferent. L'ordre Escapça al contingut elimina les vores d'una imatge. Cerca les capes per a l'àrea fronterera més gran possible que és tot del mateix color, i després retalla aquesta àrea de la imatge, com si haguéssiu utilitzat l'eina Escapça.

Figura 16.82. Exemple d'«Escapça al contingut»

Exemple d'«Escapça al contingut»

Aquesta imatge està formada per tres capes. Una amb un quadrat vermell, un altra amb un quadrat verd i una amb fons groc. La capa verda està activa.

Exemple d'«Escapça al contingut»

«Escapça al contingut» ha retallat la imatge a les vores exteriors de les capes verda i vermella. Només s'ha conservat la part de la capa groga dins de la zona vermella-verda.


Podeu accedir a aquesta ordre des del menú a través ImatgeEscapça al contingut.