2.3. Luo

The commands in this submenu vary somewhat, depending upon your system, since GIMP makes calls to system functions.

2.3.1. Activating the Submenu

You can access this submenu from the main menu through FileCreate.

2.3.2. Leikepöydältä

When you copy a selection, it goes into the clipboard. Use FileCreateFrom Clipboard or press Shift+Ctrl+V to create a new image from the content in the clipboard.

This command has the same action as the Paste as New Image command.

Tulosta näkymä näppäin kaappaa näkymän ja sijoittaa sen leikepöydälle. Tällä komennolla on sama toiminto kuin kuvankaappaus koko näkymästä Kuvankaappaus valintaikkunassa. Alt+Tulosta näkymä näppäinyhdistelmä nappaa aktiivisen ikkunan näkymässä kaikilla sen koristeilla ja sijoittaa sen leikepöydälle.

2.3.3. Kuvankaappaus

Kuva 16.7. Kuvankaappaus ikkuna

”Kuvankaappaus” ikkuna

The Screenshot… command opens a dialog with two parts:

Alue
Ota kuvankaappaus yhdestä ikkunasta

Hiiren pointterista tulee risti. Napsauta kuvaikkunaa, jonka haluat kaapata. Uusi kuva luodaan. Jos Sisällytä ikkunan koristeet valinta ei ole raksitettuna, otsikkopalkki ja sininen reuna kuvan ympärillä poistetaan.

Ota kuvankaappaus koko ruudusta

Tämä on hyödyllistä, jos haluat kaapata pikavalikon (pop-menu). Viive on tällöin tarpeellinen, jotta sinulla on tarpeeksi aikaa vetää pikavalikko alas.

Jos Sisällytä hiiren pointteri valinta on raksitettuna hiiren pointteri ja sen ikonit kaapataan myös. Hiiren pointteri kaapataan erilliselle tasolle. Tällöin voit siirtää sen eri osaan kuvassa.

Valitse siepattava alue

The mouse pointer becomes a cross. Click and drag to create a rectangular selection in the image window. This selection will be opened as a new image. Its size is adapted to the selection size. Note: this setting is not available on Windows.

Tauko

Otettaessa kuvankaappausta koko näkymästä, näkymä kaapataan tämän tauon jälkeen. Muissa tapauksissa hiiren pointteri muuttuu ristiksi tämän tauon jälkeen.

2.3.4. Skanneri/kamera

This item is present in Windows operating system, using TWAIN. Image input devices appear in the dialog, if they are plugged-in. On Linux, you need to install third-party XSane plug-in which will be available in the FileCreateXSaneDevice dialog… menu.

Kuva 16.8. Skanneri ja kamera

Skanneri ja kamera

Kuvien ottamiseen käytettyjä eri laitteita on liikaa, jotta niitä kuvattaisiin täällä. Niiden käyttö on onneksi melko helppokäyttöistä. Esitetyssä esimerkissä (Windows 7), voit käynnistää skannerin tai ladata kuvan kameran muistikortilta.