6.6. Indeksoitu tila

The Indexed command converts your image to indexed mode. See indexed colors in the Glossary for more information about Indexed Color Mode.

6.6.1. Komennon aktivointi

  • You can access this command from the main menu through ImageModeIndexed….

6.6.2. Muunna kuva indeksoituihin väreihin valintaikkuna

Indeksoitu komento avaa muunna kuva indeksoituihin väreihin valintaikkunan.

Kuva 16.55. Muunna kuva indeksoituihin väreihin valintaikkuna

”Muunna kuva indeksoituihin väreihin” valintaikkuna

Värikartan valinnat
  • Muodosta optimaalinen paletti: Tämä valinta muodostaa parhaan mahdollisen paletin oletuksena maksimaalinen määrä 256 värejä (klassinen GIF muoto). Voit vähentää tätä värien maksimimäärä, joskin tämä voi muodostaa ei toivottuja efektejä (värijuovat) sujuvaan siirtymiseen. Saatat voida vähentää ei toivottuja vaikutuksia käyttämällä sekoitusta (dithering).

  • Käytä www-optimoitua palettia: käytä palettia, joka on optimoitu nettiin.

  • Käytä mustavalkoista (1-bitti) palettia: Tämä valinta muodostaa kuvan, joka käyttää vain kahta väriä, mustaa ja valkoista.

  • Käytä omaa palettia: Tämä näppäin antaa sinun valita oma palettisi listalta. Värimäärä on näytetty jokaisella paletille. Netti (Web) paletti, joka sisältää 216 väriä, on netti turvallinen paletti. Sen kehitti alun perin Netscape tarjotakseen värejä, jotka olisivat samat niin Maceilla kuin PCllä, ja Internet Explorer 3 pystyisi hallitsemaan ne. Neljännestä versiosta lähtien MSIE käsittelee 212 värin paletin. Ongelmaa värien samankaltaisuudessa kaikkien alustojen välillä ei ole vielä ratkaistu, ja tuskin koskaan tullaan ratkaisemaan. Nettisivua suunniteltaessa, tulisi ottaa huomioon kaksi periaatetta: käytä vaaleaa tekstiä tummalla taustavärillä tai tummaa tekstiä vaalealla taustavärillä, äläkä koskaan luota väriin informaation välittämisessä.

    Joitakin paletin värejä ei tule käytettyä, jos kuvassasi ei ole paljon värejä. Ne siirretään pois paletista jos poista käyttämättömät värit värikartasta valinta on raksitettu.

Sekoitus valinnat

Koska indeksoitu kuva sisältää 256 väriä tai vähemmän, jotkut alkuperäisen kuvan värit eivät välttämättä ole saatavilla paletissa. Tämä voi saada aikaan läikikkäitä tai kiinteitä läikkiä alueessa, joissa värin muutos tulisi olla hienovaraista. Sekoitus valintojen avulla voit korjata ei haluttuja efektejä, joita paletti valinnat muodostavat.

Sekoitus filtteri koettaa korvata puuttuvan värin käyttämällä sen sijaan klustereita saman sävyisiä pikseleitä, jotka ovat paletilla. Katsottuna kaukaa, nämä pikselit antavat mielikuvan uudesta väristä. Katso sanakirjasta kohta sekoitus saadaksesi lisää informaatiota.

Kolme filtteriä (plus ei mitään) on tarjolla. Ei ole mahdollista ennustaa minkälainen vaikutus tietyllä filtterillä on kuuvaasi, joten kokeile kaikkia niitä ja katso mikä toimii parhaiten. Sijoitettu värisekoitus filtteri sopii hyvin animaatioihin.

Kuva 16.56. Esimerkki: täysi väri, ei sekoitusta

Esimerkki: täysi väri, ei sekoitusta

Tämä on esimerkkikuva sileästä siirtymisestä RGM tilassa.


Kuva 16.57. Esimerkki: neljä väriä; ei sekoitusta

Esimerkki: neljä väriä; ei sekoitusta

Sama kuva, muutettuna neljään indeksoituun väriin, ilman sekoitusta.


Kuva 16.58. Esimerkki: Floyd-Steinberg (normaali)

Esimerkki: Floyd-Steinberg (normaali)

Sama kuva, neljällä indeksoidulla värillä ja Floyd-Steinberg (normaali) sekoituksella.


Kuva 16.59. Esimerkki: Floyd-Steinberg (vähennetyllä värivuodolla)

Esimerkki: Floyd-Steinberg (vähennetyllä värivuodolla)

Sama kuva, neljällä indeksoidulla värillä ja Floyd-Steinberg (vähennetyllä värivuodolla) sekoituksella.


In a GIF image, transparency is encoded in 1 bit: transparent or not transparent. To give the illusion of partial transparency, you can use the Enable dithering of transparency option. However, the Semi-flatten plug-in may give you better results.

Enable dithering of text layers: dithering text layers will make them uneditable.

[Huomaa] Huomaa

Voit muokata indeksoidun kuvan väripalettia käyttämällä värikartta valintaikkunaa.