3.21. Pinta el camí

L'ordre Pinta el camí traça un camí a la imatge. Hi ha dues maneres de traçar el camí, utilitzant una eina de pintura o sense utilitzar-ne. Hi ha diverses opcions que podeu utilitzar per a especificar l'aspecte del traçat.

[Nota] Nota

Aquesta ordre només està activada si hi ha un camí en la imatge.

3.21.1. Activació de l'ordre

 • Podeu accedir a aquesta ordre des del menú de la imatge: EditaPinta el camí.

 • També podeu accedir-hi fent clic al botó amb el mateix nom al diàleg Camí.

3.21.2. Descripció de la finestra de diàleg

Figura 16.24. La finestra de diàleg «Tria l'estil de traçat»

La finestra de diàleg «Tria l'estil de traçat»

El quadre de diàleg Tria l'estil de traçat us permet triar entre pintar el camí amb les opcions que especifiqueu o pintar-lo amb una eina de pintura. Si pinteu el camí amb una eina de pintura, s'aplicaran les opcions actuals de l'eina de pintura.

Línia del traç

El traç es dibuixa amb el color de primer pla actual, establert a la caixa d'eines. Si feu clic al triangle que hi ha al costat de l'Estil de línia, el diàleg s'estén i podeu veure algunes opcions addicionals:

Amplada de la línia

Podeu establir l'amplada del traç amb el quadre de text. La unitat per defecte és el píxel, però podeu seleccionar-ne una altra amb el botó de la llista desplegable.

Color sòlid / Patró

Podeu triar entre pintar la línia amb un estil sòlid o amb un patró. En aquest cas, el sòlid i el patró són diferents del patró discontinu. Si seleccioneu una línia sòlida sense patró discontinu, pintareu una línia contínua en el color de primer pla establert a la caixa d'eines. Si seleccioneu una línia amb patró sense patró discontinu, el color i el patró també els determinaran el color de primer pla i el patró de la caixa d'eines. Així, si seleccioneu un patró jaspiat i una línia amb el patró traçat, es pintaran els guionets amb el patró jaspiat

Estil de la línia

This drop-list brings some detailed options:

 • Cap Style: You can choose the shape of the ends of an unclosed path, which can be Butt, Round or Square.

 • Join Style: You can choose the shape of the path corners by clicking on Miter, Round or Bevel.

 • Miter limit: When two segments of a path come together, the mitering of the corner is determined by the Miter Limit. If the strokes were wide, and no mitering were done, there would be pointed ends sticking out at the corner. The Miter Limit setting determines how the gap, formed when the outer edges of the two lines are extended, will be filled. You can set it to a value between 0.0 and 100.0, by using the slider or the associated text box and its arrows.

  Figura 16.25. Exemple de límit de mesura

  Exemple de límit de mesura

  Esquerra: Límit=0; Dreta: Límit=5;


 • Dash Pattern: On the pixel level, a dashed line is drawn as a series of tiny boxes. You can modify the pattern of these boxes. The black area with thin vertical lines represents the pixels of the dash. If you click on a black pixel, you remove it from the dash. If you click on a white pixel, you add it to the dash. The gray areas indicate how the pattern will be repeated when a dashed line is drawn.

 • Dash Preset: Instead of making your own dash pattern, you can choose one from the drop-down box. This pattern will then be displayed in the Dash pattern area, so you can get an idea of how it will look.

 • Anti-aliasing: Curved strokes or strokes drawn at an angle may look jagged or stair-stepped. The anti-aliasing option smooths them out.

Traça amb una eina de pintar
Eina de pintura

Podeu seleccionar una eina de pintura per a pintar el traç des de la caixa desplegable. Si ho feu, s'aplicaran les opcions de l'eina de pintura seleccionades actualment, en comptes dels paràmetres del diàleg.

Emula les dinàmiques del pinzell

Mireu Dinàmiques del pinzell.