6.25. Carpetes de dades

Figura 15.115. Preferències: carpetes dels pinzells

Preferències: carpetes dels pinzells

El GIMP utilitza diversos tipus de recursos –com ara pinzells, patrons, degradats, etc.– per als quals el GIMP proporciona un conjunt bàsic quan està instal·lat, i altres poden ser creats o descarregats per l'usuari. Per a cada tipus de recurs, hi ha una pàgina de preferències que permet especificar el camí de cerca: el conjunt de directoris a partir dels quals es carreguen automàticament els elements del tipus en qüestió quan s'inicia el GIMP. Totes aquestes pàgines tenen el mateix aspecte: la pàgina per als pinzells es mostra a dalt com a exemple.

Per defecte, el camí de cerca inclou dues carpetes: una carpeta del sistema, on es col·loquen els elements que s'instal·len amb el GIMP, i una carpeta personal, que es troba a la vostra carpeta personal del GIMP, i en la qual s'haurien de col·locar els elements afegits. No hauríeu de tenir permís d'escriptura a la carpeta del sistema, i no hauríeu d'intentar alterar-ne els continguts. Sí que heu de tenir permís d'escriptura a la vostra carpeta personal o seria inútil, a causa que no hi ha res a dins excepte el que hi poseu.

Podeu personalitzar el camí de cerca amb els botons a la part superior del diàleg.

Opcions

Selecciona una carpeta

Si feu clic en una de les carpetes de la llista, aquesta se selecciona per a qualsevol acció que es faci tot seguit.

Afegeix/reemplaça una carpeta

If you type the name of a folder in the entry space, or navigate to it using the file chooser button on the right, and then click the left button, this will replace the selected folder with the one you have specified. If nothing in the list is selected, the folder will be added to the list.

La icona a l'esquerra de l'àrea d'entrada de text canviarà quan la carpeta que heu especificat no existeixi. El GIMP no la crearà, així que hauríeu de fer-ho vosaltres mateixos. Depenent del tema d'icones que utilitzeu, la icona esmentada anteriorment canviarà de verd a vermell o de polzes amunt a polzes avall per a notificar-vos d'una carpeta inexistent.

Mou amunt/avall

Si feu clic en els botons de fletxes cap amunt o cap avall, la carpeta seleccionada canviarà a la posició següent o precedent en la llista. Com que les carpetes es llegeixen en ordre, emprant aquests botons canvia la prioritat en la càrrega dels elements allotjats en aquestes carpetes.

Suprimeix la carpeta

Si feu clic al botó que mostra la icona de la paperera o a la icona X, depenent de la icona utilitzada, la carpeta seleccionada se suprimirà de la llista. Tingueu en compte que la carpeta en si no es veu afectada; només s'elimina del camí de cerca. Esborrar la carpeta del sistema és probablement una mala idea, però res no us impedeix fer-ho.