El «Diàleg de benvinguda» es mostra quan s'inicia el GIMP, llevat que l'hàgiu desactivat. Després d'actualitzar a una nova versió, primer mostrarà la pàgina de benvinguda. Després d'aquesta primera volta, començarà amb Crea una pàgina ja oberta. Això us permet continuar ràpidament amb el que heu estat treballant abans.
El diàleg de benvinguda consta de cinc pàgines que podeu commutar entre elles fent clic en el nom, a la part superior del diàleg. Les més importants són Personalitza, que us permet ajustar ràpidament alguns paràmetres; i Crea, per seleccionar quines imatges voleu obrir en iniciar el GIMP.
Les pàgines següents formen part del diàleg.
Aquesta és la primera pàgina que es mostra després d'haver actualitzat la vostra versió del GIMP. Mostra la versió exacta que acabeu d'instal·lar.
A sota hi ha enllaços importants al lloc web principal del GIMP, tutorials, documentació, com col·laborar i fer donacions per donar suport al desenvolupament del GIMP.
La pàgina Personalitza us dóna accés ràpid a una selecció de configuracions que pot ser útil per ajustar les preferències personals. També es pot accedir a tots aquests paràmetres des del Diàleg de preferències.
Aquests paràmetres es divideixen en diversos grups, que s'explicaran a continuació. Els paràmetres dels tres primers grups tenen un efecte immediat, el qual permet previsualitzar els canvis.
La configuració ací us permet ajustar els colors i les icones utilitzades en el GIMP al vostre gust. Vegeu també la configuració del Tema i de la Icona en el diàleg de preferències.
Això us permet triar quin esquema de color s'utilitzarà per al tema actual a la interfície del GIMP. Els nostres temes tenen una elecció entre Colors clars, Gris mitjà, i Colors foscos.
Això us permet triar quin tema d'icones utilitzareu a la interfície del GIMP. Per defecte, hi ha una opció entre Per defecte i Llegat. Les icones antigues estan ací per a la compatibilitat amb versions anteriors. Generalment no s'adapten bé a les pantalles de major resolució i només estan disponibles en una variant de color.
Si heu instal·lat temes personalitzats, també apareixeran en aquesta llista.
Això permet triar si preferiu la variant simbòlica del tema d'icones (si està disponible). La versió simbòlica és una variant plana en escala de grisos, mentre que la variant no simbòlica té icones de color.
Tingueu en compte que aquesta configuració només tindrà efecte si el tema d'icones admet una variant simbòlica.
Aquest grup permet ajustar la mida de les icones.
Normalment, cada tema d'icones estableix la mida de les icones. En activar-ho, podreu sobreescriure la mida establerta pel tema d'icones i ajustar-la amb la configuració de sota.
Aquest lliscador us permet ajustar la mida de les icones en diversos passos entre petites i grans.
Això permet ajustar la mida de les lletres.
Aquest lliscador us permet ajustar la mida de les lletres utilitzades a la interfície del GIMPentre el 50% i el 200%, on el 100% és la mida predeterminada establerta pel tema.
Aquesta llista desplegable permet seleccionar el llenguatge d'interfície utilitzat en el GIMP. Tingueu en compte que aquest canvi només tindrà efecte després de reiniciar el GIMP.
Aquests paràmetres addicionals us permeten ajustar diverses preferències no relacionades.
Quan està activada, la barra del títol i el menú es mostraran junts en una barra. Això pot ser útil per estalviar una mica d'espai vertical a la pantalla. Això requereix un reinici abans que tingui efecte.
Vegeu també les preferències d' Imatge de Windows.
Això requereix una connexió a Internet que funcioni. Quan s'activa, el GIMP comprovarà regularment el seu lloc web per veure si hi ha disponible una nova versió. Si n'hi ha, se us notificarà i podreu decidir si voleu actualitzar o no. No es comparteix informació personal amb el nostre lloc web.
Mireu també les preferències de Recursos del sistema, Accés a la xarxa.
Per defecte, les eines de la caixa d'eines s'agrupen per estalviar espai. Una eina diferent d'un grup es pot seleccionar en passar el punter o allargant el clic sobre un grup. Si preferiu tenir totes les eines disponibles directament en comptes de grups, podeu desactivar aquesta configuració ací.
Consulteu també les preferències de la Caixa d'eines.
La pàgina de contribucions té enllaços útils si voleu informar d'errors, ajudar a millorar el codi del GIMP, traduir la interfície del GIMP o si voleu donar diners per ajudar amb el desenvolupament del GIMP.
La pàgina Crea permet obrir ràpidament una o més de les últimes imatges usades, per a continuar on ho vau deixar.
Des d'aquesta pàgina també podeu triar a
una imatge nova, o el diàleg de fitxers per a cercar una imatge diferent.Si només voleu obrir una de les imatges utilitzades recentment, podeu fer doble clic a la imatge de la llista. Per a obrir múltiples imatges, seleccioneu les que vulgueu a la llista i feu clic al botó
a sota de la llista.Al final d'aquesta pàgina veureu la configuració Mostra a l'inici. Per defecte, aquesta pàgina es mostra cada vegada que inicieu el GIMP. Podeu desactivar-ho desmarcant aquesta opció. Després d'això, sempre podreu habilitar-lo de nou obrint aquest diàleg des del menú Ajuda i anant a la pàgina Crea.
Aquesta pàgina mostra una llista dels canvis més importants en la darrera versió del GIMP.
Els canvis que tenen una icona de triangle davant d'ells s'hi pot fer clic per a mostrar on es poden trobar aquests canvis. En fer clic al triangle, s'inicia una animació curta que ressalta les ubicacions de la interfície relacionades amb el canvi.