6.24. Carpetes

Figura 15.114. Preferències bàsiques de carpeta

Preferències bàsiques de carpeta

Aquesta pàgina us permet determinar les ubicacions de dues carpetes importants emprades pel GIMP per a desar fitxers temporals. Les següents pàgines us permeten personalitzar els llocs en què se cerquen recursos com ara els pinzells, etc.; consulteu carpetes de dades per a obtenir-ne una descripció. Podeu canviar les carpetes que es veuen ací editant les entrades, o prement els botons de la dreta perquè aparegui un diàleg selector de fitxers.

Carpetes

Temporary folder

Aquesta carpeta s'usa per a fitxers temporals: fitxers creats per a desar temporalment dades, i que s'esborren en la mateixa sessió del GIMP. No requereix una gran quantitat d'espai ni un alt rendiment. Per defecte, s'usa una subcarpeta anomenada tmp a la vostra carpeta personal del GIMP, però si el disc té molt poc espai, o un rendiment molt pobre, podeu canviar-ho a una carpeta diferent. La carpeta ha d'existir i heu de tenir permís per a escriure-hi, o poden passar coses indesitjades.

Carpeta d'intercanvi

Aquesta és la carpeta que s'empra com a «banc de memòria» quan la mida total de les vostres imatges i altres dades obertes en el GIMP excedeixen la RAM disponible. Si treballeu amb imatges molt grosses, o amb imatges amb moltes capes, o amb moltes imatges obertes alhora, el GIMP pot requerir centenars de megabytes d'espai d'intercanvi, de manera que l'espai disponible en el disc i el rendiment són definitivament coses que cal considerar sobre aquesta carpeta. Per defecte, es col·loca una carpeta a la vostra carpeta personal del GIMP, però si teniu un altre disc amb més espai lliure, o amb un rendiment substancialment millor, podeu beneficiar-vos-en movent la carpeta d'intercanvi allà. La carpeta ha d'existir i heu de tenir permís per a escriure-hi.