8.9. Brillantor-contrast

L'eina Brillantor-Contrast ajusta els nivells de brillantor i contrast de la capa o selecció activa. Aquesta eina és fàcil d'utilitzar, però relativament poc sofisticada. Les eines Nivells i Corba us permeten fer els mateixos tipus d'ajustaments, però també us donen la possibilitat de tractar els colors brillants de manera diferent als colors més foscos. En termes generals, l'eina Brillantor-Contrast és ideal per fer un ajust «ràpid i brut» en pocs segons, però si la imatge és important i voleu que es vegi el millor possible, voldreu utilitzar una de les altres eines.

[Suggeriment] Suggeriment

A més d'utilitzar els lliscadors, també podeu ajustar la configuració fent clic amb el ratolí dins de la imatge i arrossegant mentre es manté premut el botó esquerre del ratolí. Moure el ratolí verticalment canvia la brillantor; moure'l horitzontalment canvia el contrast. Quan estigueu satisfets amb el resultat, podeu prémer el botó D'acord del diàleg, o prémer la tecla Retorn del teclat.

8.9.1. Activa l'eina

Hi ha diferents possibilitats d'activar l'eina:

  • Des del menú de la imatge ColorsBrillantor-Contrast....

  • Fent clic a la icona eina en la caixa d'eines si aquesta eina s'hi ha instal·lat. Per a això, consulteu Secció 6.13, «Caixa d'eines».

8.9.2. Opcions

Figura 16.137. Diàleg d'opcions de Brillantor-Contrast

Diàleg d'opcions de Brillantor-Contrast

Predefinits

Els «Predefinits» són una característica habitual per a diverses ordres del color. Podeu trobar la seva descripció a Secció 8.1.1, «Característiques comunes dels colors».

Brillantor

Aquest lliscador estableix per a la brillantor un valor negatiu (per a enfosquir) o positiu (per a aclarir), disminuint o augmentant els tons brillants.

Contrast

Aquest lliscador estableix per al contrast un valor negatiu (per a disminuir) o positiu (per a augmentar).

Editeu aquestes configuracions com a nivells

Per a fer el vostre treball més fàcil, aquest botó us permet dirigir-vos a l'eina Nivells amb la mateixa configuració.

Opcions de barreja, previsualització i vista dividida

Són característiques habituals descrites a Secció 8.1.1, «Característiques comunes dels colors».