3.8. Diàleg de lletres tipogràfiques

Figura 15.59. El diàleg de lletres tipogràfiques

El diàleg de lletres tipogràfiques

El diàleg de les «Lletres tipogràfiques» s'utilitza per a seleccionar tipografies per a l'Eina text. També permet actualitzar la llista de les lletres disponibles, si n'afegiu de noves durant l'ús del GIMP.

3.8.1. Activeu el diàleg

Aquest diàleg és un diàleg acoblable; mireu la secció Secció 2.3, «Diàlegs i acobladors» sobre el seu ús.

Podeu accedir-hi:

  • des del menú principal: FinestresDiàlegs acoblablesLletres tipogràfiques;

  • des del menú de la pestanya en qualsevol diàleg acoblable fent clic sobre el botó i seleccionant: Afegeix una pestanyaLletres tipogràfiques.

  • des de les opcions de l'eina text. Si feu clic sobre el botó «Lletra tipogràfica», apareix un selector de lletres. En la cantonada inferior dreta hi ha un botó que obre el diàleg de «Lletra tipogràfica».

En el menú Finestres, hi ha una llista de finestres separades que només existeix si almenys un diàleg roman obert. En aquest cas, podeu obrir el diàleg de «Tipus de lletra» des del menú de la imatge: FinestresTipus de lletra.

3.8.2. Utilitzant el diàleg de Lletra tipogràfica

El més senzill de fer, és seleccionar una lletra tipogràfica fent-hi clic a sobre: llavors, l'utilitzarà l'eina text. Si manteniu, per exemple, el clic al damunt de la lletra «Aa», apareixerà una finestra amb un text d'exemple més llarg, així us fareu una idea de com són les lletres.

Mode Graella i mode Llista

Figura 15.60. El diàleg de lletres tipogràfiques

El diàleg de lletres tipogràfiques

Diàleg mode graella

El diàleg de lletres tipogràfiques

Diàleg mode llista


[Suggeriment] Suggeriment

Ctrl+F obriu un camp de cerca. Mireu Visualitza com a llista; Visualitza com a graella

En el menú de la pestanya del diàleg de Lletres tipogràfiques, podeu triar entre els modes Visualitza com a graella i Visualitza com a llista. En el mode graella, les lletres es disposen en una graella rectangular. En el mode llista, s'alineen verticalment, cada fila mostra un exemple de l'aparença de la lletra («Aa»), seguit del nom de la lletra.

Actualitza la llista de les lletres tipogràfiques

En fer clic a l'únic botó de baix del diàleg, es recarrega la llista de lletres tipogràfiques del sistema. Pot ser útil si hi afegiu noves lletres mentre s'està utilitzant el GIMP, i voleu fer-les accessibles per a l'eina text. També podeu recarregar la llista de lletres fent clic dret en la visualització de les lletres i seleccionant «Recarrega la llista de lletres».

[Suggeriment] Suggeriment

Podeu canviar la mida de les previsualitzacions de les lletres tipogràfiques en el diàleg utilitzant el submenú «Previsualitza la mida» del diàleg del menú de la pestanya.