7.7. Dialog indicator

Fig. 15.129. Dialog de indicator

Dialog de indicator

Acest dialog vă oferă, în aceeași fereastră, în timp real, poziția indicatorului mausului și valorile canalului din pixelul indicat, în modelul de culoare ales.

7.7.1. Activarea dialogului

Acest dialog este un dialog andocabil; a se vedea secţiunea Secțiune 2.3, „Dialoguri și andocare” pentru ajutor privind manevrarea.

Puteți să îl accesați:

  • from the main menu: WindowsDockable DialogsPointer.

  • din meniul Filă în orice dialog care se poate andoca apăsând clic pe și selectând Adaugă o filăIndicator.

7.7.2. Opțiuni de dialog de Indicator

Pixeli

Arată poziția pixelului indicat, în coordonatele X (orizontal) și Y (vertical), precizate în pixeli de la origine (colțul din stânga sus al pânzei).

Unități

Arată distanța de la origine, în inci.

Casetă de încadrare a indicatorului

Aceste informații sunt active atunci când există o selecție. X și Y sunt coordonatele din colțul din stânga sus al cadrului dreptunghiular care limitează selecțiile dreptunghiulare și eliptice. H și W sunt înălțimea și lățimea acestei cutii.

Aceste informații ies și pentru celelalte selecții, dar ele sunt de interes mai redus și caseta de încadrare nu este vizibilă.

Aceste informații referitoare la selecție rămân neschimbate când utilizați alt instrument, în timp ce coordonatele indicatorului variază.

Valorile canalului

Valorile canalului pentru modelul de culoare selectat sunt prezentate mai jos. Ambele meniuri derulante conțin aceleași alegeri, ceea ce face mai ușor să comparați valorile de culoare ale unui anumit pixel folosind diferite modele de culoare. Hex este notația HTML pentru culoarea pixelului, în hexazecimal. Opțiunile din meniurile derulante sunt (Pixel este implicit):

Pixel

Canal cu valorile RGB. Această alegere afișează valorile roșu, verde, albastru și alfa ale pixelului, ca numere între 0 și 255.

RGB

Canalul cu valorile RGB. Această alegere afișează valorile pixelului, ca procente, pentru roșu, verde, albastru și alfa. De asemenea, arată valoarea hexazecimală a culorii pixelului.

HSV

Componentele HSV. Această alegere afișează Nuanța, în grade, precum și saturația, valoarea și alfa, pixelului, în procente.

CMYK

Valorile canalului CMYK. Această alegere afișează valorile, în procente, ale pixelului pentru cyan, magenta, galben, negru și alfa.

Eșantion combinat

Dacă această opțiune este bifată (implicit), eșantionarea se efectuează pe toate straturile. Dacă nu este bifată, eșantionarea se efectuează numai pe stratul activ.