6.18. Finestres d'imatge

Figura 15.103. Preferències generals de la finestra d'imatge

Preferències generals de la finestra d'imatge

Aquesta pàgina permet personalitzar diversos aspectes del comportament de les finestres d'imatge.


6.18.1. Opcions

General

Utilitza «Mostra-ho tot» per defecte

Mireu Secció 5.3, «Mostra-ho tot» per entendre aquesta opció.

Utilitza «Punt per punt» per defecte

Usar «Punt per punt» vol dir que en l'ampliació 1:1, cada píxel s'ajusta a un píxel en la visualització. Si no s'usa «Punt per punt», la mida de la imatge mostrada la determina la resolució X i Y de la imatge. Consulteu la secció Ajustar la mida de la imatge per a més informació.

Velocitat del caminet de formigues

Quan creeu una selecció, les vores es mostren com una línia discontínua amb guionets que semblen moure's, avançant a poc a poc pel contorn: s'anomenen informalment «caminet de formigues». Amb un valor petit, les formigues avancen més de pressa (i, en conseqüència, distreuen més!).

Opcions de canvi de mida

Redimensiona la finestra quan s'ampliï/redueixi la imatge

Si aquesta opció està activada, cada vegada que amplieu/reduïu la imatge, la finestra d'imatge es redimensionarà automàticament per a seguir-la. Si no, la finestra d'imatge mantindrà la mateixa mida quan amplieu la imatge.

Canvia la mida de la finestra en canviar la mida de la imatge

Si aquesta opció està marcada, cada vegada que canvieu la mida de la imatge, escapçant-la o redimensionant-la, la finestra d'imatge, automàticament, es redimensiona. Si no, la imatge manté la mateixa mida.

Factor d'ampliació/reducció inicial

Podeu triar que les imatges, quan les obriu per primera vegada, tinguin la mida ajustada de manera que càpiguen bé en la pantalla, o bé que es mostrin a escala 1:1. Si trieu la segona opció, i la imatge és massa gran per a encaixar en la pantalla, la finestra d'imatge només en mostrarà una part (però podreu desplaçar-vos per les altres parts).

Barra d'espai

En prémer la barra d'espai
  • Vista panoràmica (per defecte) o

  • Canvia a l'eina Mou

  • Sense acció

Punters de ratolí

Mostra el contorn del pinzell

Si aquesta opció està marcada, llavors quan useu una eina de pintura, el contorn del pinzell es mostrarà sobre la imatge quan mogueu el punter. En sistemes lents, si el pinzell és molt gros, això podria produir retards en la capacitat del GIMP per a seguir els vostres moviments: si passa això, podria valdre la pena desactivar-la. En cas contrari, segurament, ho trobareu prou útil.

Mostra el punter per a les eines de pintar

Si està marcada, es mostrarà un cursor. Això es fa a més a més del contorn del pinzell, si aquest es mostra. El tipus d'opció es determina en la següent opció.

Mode del cursor

Aquesta opció no té efecte tret que Mostra el punter per a les eines de pintar estigui marcat. En aquest cas, hi ha tres opcions: Icona de l'eina, que mostra una icona, que representa l'eina activa, al costat del punter; Icona de l'eina i una creu, que mostra la icona i una creu que indica el centre del cursor; o Només una creu.

Punter preferent

Aquesta opció decideix la direcció del punter. El valor per defecte és el dretà. Quan es tria l’esquerrà, el punter es gira horitzontalment.