8.17. Balanç de blancs

L'ordre Balanç de blancs ajusta automàticament els colors de la capa activa optimitzant els canals vermell, verd i blau per separat. Per a fer-ho, descarta els colors dels píxels de cada extrem dels histogrames vermell, verd i blau, que només fan servir el 0,05% dels píxels de la imatge i estira la gamma restant el màxim possible. El resultat és que els píxels de color, poc freqüents en les vores exteriors dels histogrames (potser per la pols) no influeixen negativament en els valors màxims i mínims utilitzats per a estirar els histogrames, comparat amb Estira el contrast. Tanmateix, igual que a «Estira el contrast», es pot canviar el to de la imatge resultant.

Aquesta ordre adapta imatges amb poc de blanc o negre. Ja que té com a objectiu crear blanc i negre pur, pot servir per a augmentar el contrast de les fotografies.

[Nota] Nota

Aquesta ordre només funciona amb imatges RGB. Si la imatge és en escala de grisos o indexada, l'entrada del menú està desactivada.

8.17.1. Activa l'ordre

  • Podeu accedir a aquesta ordre des del menú principal ColorsAutomàticBalanç de blancs.

8.17.2. Exemple de «Balanç de blancs»

Figura 16.160. Imatge original

Imatge original

La capa activa i els histogrames vermell, verd, blau abans del tractament «Balanç de blancs».


Figura 16.161. Imatge després de l'ordre

Imatge després de l'ordre

La capa activa i els histogrames vermell, verd i blau després del tractament «Balanç de blancs». Les àrees blanques pobres esdevenen blanc pur.

L'ampliació de l'histograma crea espais entre les columnes de píxels, donant-li un aspecte ratllat.