5.3. Desa el fitxer

L'ordre Desa desa la imatge al disc en format XCF. Per a altres formats de fitxer d'imatge hauríeu d'utilitzar l'ordre Exporta. Si intenteu desar en un format diferent de XCF, obtindreu un missatge d'error. El diàleg del missatge d'error conté un enllaç que obre el diàleg Exporta la imatge. Consulteu Secció 1.1, «Desa / Exporta imatges».

Si ja heu desat la imatge, el fitxer anterior de la imatge se sobreescriu amb la versió actual. Si encara no heu desat la imatge, l'ordre Desa obre el diàleg Desa la imatge.

Si sortiu sense haver desat la vostra imatge, el GIMP us preguntarà si realment voleu fer-ho, si l'opció «Confirma el tancament de les imatges no desades» està marcada a la pàgina del diàleg Recursos del sistema.

Figura 15.74. Diàleg de desar imatges

Diàleg de desar imatges

5.3.1. Activeu el diàleg

  • Podeu accedir a aquesta ordre des del menú principal FitxerDesa,

  • o des del teclat utilitzant la drecera Ctrl+S.

  • Utilitzeu Ctrl+Maj+S per a desar amb un nom diferent la imatge oberta.

5.3.2. El diàleg Desa la imatge

Amb aquest navegador de fitxers, podeu editar directament el nom del fitxer en la casella del nom (el nom per defecte és «Sense nom.xcf») o seleccionant un fitxer de la llista de noms. Recordeu que només està permès el format XCF. També heu d'establir la destinació de la imatge a Desa en la carpeta. Si cal, podeu crear una carpeta nova.

Seleccioneu el tipus de fitxer. Si desplegueu aquesta opció a baix del diàleg, podreu seleccionar un format comprimit per al fitxer XCF.