3.3. Diàleg dels pinzells MyPaint

Figura 15.35. El Diàleg dels pinzells MyPaint

El Diàleg dels pinzells MyPaint

El diàleg «Pinzells MyPaint» s'utilitza per a seleccionar un pinzell MyPaint, per a utilitzar-lo amb eines de pintura: vegeu la secció d'eines Pinzell MyPaint per a obtenir més informació sobre els pinzells MyPaint i com s'utilitzen en el GIMP. El diàleg també permet accedir a diverses funcions per a manipular els pinzells. Podeu seleccionar un pinzell fent-hi clic a la llista: es mostrarà a l'àrea Opcions de l'eina de la caixa d'eines quan el pinzell MyPaint sigui l'eina activa.

3.3.1. Activeu el diàleg

Aquest diàleg és un diàleg acoblable; mireu la secció Secció 2.3, «Diàlegs i acobladors» sobre el seu ús.

Podeu accedir-hi:

 • Des del menú principal: FinestresDiàlegs acoblablesPinzells MyPaint.

 • Des del menú de la pestanya en qualsevol diàleg acoblable fent clic i seleccionant Afegeix una pestanyaPinzells MyPaint.

 • Des del diàleg Opcions de l'eina per a qualsevol de les eines de pintura, fent clic al botó icona del pinzell MyPaint, s'obté una finestra emergent amb una funcionalitat similar que permet triar ràpidament un pinzell de la llista; si feu clic sobre el botó de baix a la dreta de la finestra emergent, s'obrirà el diàleg real de pinzells MyPaint.

  El diàleg dels «Pinzells» simplificat

  Aquesta finestra té cinc botons, explicats amb claredat en l'ajuda emergent:

  • Previsualitzacions més petites

  • Previsualitzacions més grans

  • Visualitza com a llista

  • Visualitza com a graella

  • Obre el diàleg de selecció del pinzell MyPaint

  Tingueu en compte que, depenent de les vostres preferències, un pinzell seleccionat amb l'emergent només es pot aplicar a l'eina activa, no a les altres eines de pintura. Consulteu la secció Preferències de les opcions de les eines per a obtenir més informació.

3.3.2. Ús del diàleg dels «Pinzells MyPaint»

3.3.2.1. Mode Graella/Llista

En el menú de la pestanya, es pot triar entre Visualitza com a graella i Visualitza com a llista. En mode graella, les formes dels pinzells es col·loquen en una taula rectangular. En el mode llista, les formes es disposen verticalment en una llista, amb els noms al costat.

En el menú de la pestanya, l'opció Previsualitza la mida us permet adaptar la mida de la previsualització del pinzell al vostre gust.

En mode graella

A la part superior del diàleg apareix un quadre de filtre on podreu filtrar els pinzells MyPaint que es mostren en funció de les seves etiquetes; i el nom del pinzell actualment seleccionat.

Al centre, una vista en graella de tots els pinzells disponibles, amb el pinzell seleccionat ressaltat. A sota de la graella hi ha un quadre que mostra les etiquetes assignades al pinzell actualment seleccionat.

Mode llista

Bàsicament, el diàleg funciona de la mateixa manera que en el mode graella i llista, amb una excepció: el nom del pinzell actual no es mostra a la part superior.

3.3.2.2. Previsualitzacions dels pinzells MyPaint

Quan feu clic sobre la previsualització d'un pinzell, es converteix en el pinzell actiu i queda seleccionat en les Opcions de l'eina Pinzell MyPaint. També es pot fer clic sobre els botons en la part inferior del diàleg per a realitzar diverses accions.

3.3.2.3. Etiquetatge

Podeu utilitzar les etiquetes per a reorganitzar com es mostren els pinzells MyPaint. Consulteu Secció 3.7, «Etiquetatge».

3.3.2.4. Botons a la part inferior

A sota del diàleg hi trobareu els següents botons:

Edita el pinzell MyPaint

Actualment això sempre està desactivat ja que el GIMP no permet editar els pinzells MyPaint. Aquesta és també la raó per la qual no hi ha cap botó per crear un pinzell nou.

Duplica el pinzell

Aquest botó també està sempre desactivat.

Suprimeix el pinzell

Pel que he vist, aquesta opció sempre està desactivada.

Actualitza els pinzells

Si afegiu pinzells a la carpeta personal Pinzells MyPaint o a qualsevol altra carpeta en el camí de cerca de pinzells MyPaint, aquest botó farà que la llista es torni a carregar, de manera que les noves entrades estaran disponibles en el diàleg.

Algunes de les funcions d'aquests botons es troben al menú emergent del diàleg, activat fent clic-dret en qualsevol lloc de la graella/llista de pinzells o escollint l'element superior en el menú dels pinzells MyPaint, des del menú de la pestanya del diàleg.

3.3.2.5. El menú contextual dels «Pinzells MyPaint»

Figura 15.36. El menú contextual dels «Pinzells MyPaint»

El menú contextual dels «Pinzells MyPaint»


En fer clic-dret sobre una previsualització del pinzell, s'obre un menú contextual. La majoria de les ordres d'aquest submenú es descriuen amb els botons, excepte les següents.

Copia la ubicació del pinzell MyPaint

Copia la ubicació del pinzell MyPaint permet copiar el camí del pinzell MyPaint al porta-retalls.

Mostra en el Gestor de fitxers

Mostra en el Gestor de fitxers obre la ubicació del pinzell MyPaint en el Gestor de fitxers predeterminat del sistema.