3.10. Tinta

L'eina Tinta simula una ploma de tinta amb un plomí controlable per a pintar pinzellades sòlides amb vora suavitzada. La mida, la forma i l'angle del plomí es poden ajustar per a dibuixar els traços.

3.10.1. Activació de l'eina

Hi ha diferents possibilitats per a activar l'eina:

  • From the main menu: ToolsPaint ToolsInk.

  • By clicking the tool icon in the Toolbox.

  • Prement la Tecla drecera K.

3.10.2. Tecles modificadores (per defecte)

Ctrl

Aquesta tecla canvia el plomí per una Pipeta.

3.10.3. Opcions

Figura 14.68. Opcions de l'eina Ploma de tinta

Opcions de l'eina Ploma de tinta

Normally, tool options are displayed in a window attached under the Toolbox as soon as you activate a tool. If they are not, you can access them from the main menu through WindowsDockable WindowsTool Options which opens the option window of the selected tool.

Mode; Opacitat
Per a una descripció d'opcions que s'apliquen a moltes o a totes les eines de pintura, mireu Opcions de les eines de pintura comunes.
Ajustament
Mida

Controla l'amplada aparent del plomí amb valors que van de 0 (molt fina) a 20 (molt gruixuda).

Angle

Controla l'angle aparent del plomí respecte a l'horitzontal.

Sensibilitat
Mida

Controla la mida del plomí, del mínim al màxim. Tingueu en compte que una mida 0 no vol dir un plomí de mida zero, sinó un plomí de mida mínima.

Inclinació

Controla l'aparent inclinació del plomí respecte a l'horitzontal. Aquest control i el control de l'angle descrit a dalt estan relacionats. L'experimentació és el millor per a aprendre a utilitzar-los.

Velocitat

Controla la grandària efectiva del plomí com una funció de la velocitat del dibuix. Igual que una ploma de debò, com més ràpid es dibuixa més estreta esdevé la línia.

Tipus i forma
Tipus

Hi ha tres formes de plomins per a triar: cercle, quadrat i diamant.

Forma

La geometria del plomí es pot ajustar prement el botó1 del ratolí sobre el petit quadrat del centre de la icona forma i movent al voltant.