6.24. Kansiot

Kuva 15.114. Kansioiden perusasetukset

Kansioiden perusasetukset

Tämä sivu antaa sinun valita kahden tärkeän kansion sijainnit, joita GIMP käyttää tilapäisissä tiedostoissa. Sivut sen alla antavat sinulle mahdollisuuden muuttaa etsittävien resurssien, kuten siveltimet jne., sijainteja; katso Datakansiot saadaksesi kuvaukset, jotka liittyvät niihin. Voit muuttaa kansioita täällä muuttamalla merkintää tai painamalla näppäintä oikealla saadaksesi esiin tiedoston valintaikkunan.

Kansiot

Temporary folder

Tätä kansiota käytetään tilapäisiin tiedostoihin: tiedostot jotka luodaan väliaikaiseen työskentelydatan varastointiin ja poistetaan GIMPin sulkemisen yhteydessä. Se ei vaadi paljoa tilaa tai korkeaa suorituskykyä. Oletusarvoisesti alihakemistoa nimeltä tmp omassa GIMP-hakemistossasi käytetään, mutta jos levyn tila on vähissä, tai jos sillä on suorituskykyyn liittymiä ongelmia, voit vaihtaa sen toiseen hakemistoon. Hakemiston täytyy olla olemassa ja sinun tulee kyetä kirjoittamaan siihen, tai pahoja asioita tapahtuu.

Sivutuskansio

Tämän kansion tarkoitus on toimia muistipankin tavoin, kun avoinna olevien kuvien ja datan yhteiskoko GIMPissä ylittää vapaana olevan keskusmuistin määrän. Jos työskentelet hyvin suuren kuvan kanssa, tai useita kerroksia sisältävän kuvan kassa, tai jos sinulla on useita kuvia auki samanaikaisesti, GIMP saattaa vaatia satoja megatavuja sivutustilaa, joten vapaana oleva levytila ja suorituskyky ovat todella asioita, joita tulisi ajatella tämän kansion kanssa. Oletusarvoisesti se on asetettuna omaan GIMP-hakemistoosi, mutta jos sinulla on toinen levy, jossa on enemmän vapaata tilaa, tai merkittävästi parempi suorituskyky, voit nähdä selvän hyödyn muuttamalla sivutuskansion sinne. Hakemiston täytyy olla olemassa ja sinun kirjoitettavissa.